Krewetki w tempurze z dressingiem goma

Magazyn Kuchnia 07.01.2021 17:31
(brak ocen)
OCEŃ
Krewetki w tempurze z dressingiem goma
Krewetki w tempurze z dressingiem goma
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności średni
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Krewetki: Krewetki obieramy z pancerzyków, zostawiamy ogonki. Czyścimy z jelit. Zanurzamy w cieście (tempura) i smażymy na głębokim tłuszczu ok. 4 - 5 minut. Podajemy z limonką, kolendrą i dresingiem.

2 / 2

Dressing goma: Sezam, cebulę, marchewkę, goździk, ocet ,sos sojowy mielimy razem do struktury musu, następnie dodajemy majonez, olej sezamowy oraz olej roślinny i kontynuujemy miksowanie na niskich obrotach.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps