Pyszny sos tatarski

Honorata Piwowarska/Magazyn Kuchnia 07.02.2020 14:46
(brak ocen)
OCEŃ
Pyszny sos tatarski
Pyszny sos tatarski
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (6porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Marynowane grzyby i ogórek kroimy w kosteczkę. Majonez mieszamy w miseczce ze śmietaną, chrzanem, musztardą. Dodajemy grzyby, ogórek i szczypiorek, mieszamy (możemy dodać łyżeczkę pokrojonych kaparów). Dodajemy cukier, przyprawiamy do smaku solą i białym pieprzem (oraz ewentualnie sokiem z cytryny). Miseczkę szczelnie przykrywamy i wstawiamy na kilka godzin do lodówki.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.