Składniki (6porcji)
-
Grzyby - 4-5 marynowanychOgórki kiszone - 1 niedużyMajonez - 150 g domowegoŚmietana 22 proc. - 1-2 łyżkiChrzan - 1 łyżeczka startegoMusztarda stołowa - 1 łyżeczkaSzczypiorek - 1 łyżeczka posiekanegoCukier - szczyptaSól - do smakuPieprz biały mielony - do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Marynowane grzyby i ogórek kroimy w kosteczkę. Majonez mieszamy w miseczce ze śmietaną, chrzanem, musztardą. Dodajemy grzyby, ogórek i szczypiorek, mieszamy (możemy dodać łyżeczkę pokrojonych kaparów). Dodajemy cukier, przyprawiamy do smaku solą i białym pieprzem (oraz ewentualnie sokiem z cytryny). Miseczkę szczelnie przykrywamy i wstawiamy na kilka godzin do lodówki.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory