Sałatka z kurkami

Magazyn Kuchnia 10.02.2020 10:52
(brak ocen)
OCEŃ
Sałatka z kurkami
Sałatka z kurkami
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności średni
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Sos balsamiczny: 5 dag cukru, 150 ml octu balsamicznego Zmiksuj składniki sosu z rukoli. Przygotuj sos balsamiczny: cukier rozpuść na patelni i lekko skarmelizuj. Zalej octem i gotuj na małym ogniu, aż sos zgęstnieje. Sałaty umyj, podziel na kawałki i wymieszaj. Kurki oczyść, sparz i uduś na maśle z cebulą pokrojoną w kostkę, czosnkiem, winem i koperkiem. Przypraw solą i pieprzem. Paprykę oczyść z gniazda nasiennego, opłucz, pokrój, skrop oliwą, upiecz na grillu, posól, przypraw sokiem z cytryny, oliwą i zmiażdżonym czosnkiem. Miąższ awokado skrop sokiem z cytryny. Sałaty wymieszaj z częścią sosu z rukoli, obłóż  kurkami, awokado, papryką, wokół polej pozostałym sosem z rukoli i skrop sosem balsamicznym. 

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.