Specjota (karmazyn po grecku z pomidorami)

(brak ocen)
OCEŃ
Specjota (karmazyn po grecku z pomidorami)
Specjota (karmazyn po grecku z pomidorami)
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności średni
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Na posmarowanym oliwą dnie formy do pieczenia ułóż najpierw liście szpinaku, potem ziemniaki. Posyp posiekaną natką, koperkiem i bazylią.

2 / 3

Na wierzchu ułóż filety z karmazyna i pokrojone pomidory. Posyp przyprawami i suszonymi ziołami, polej obficie oliwą. 

3 / 3

Wstaw do bardzo gorącego piekarnika. Piecz pod przykryciem 25 minut, potem zdejmij przykrywkę i piecz jeszcze 10 minut, aż ryba się zrumieni.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Agora SA