Zapiekanka z kiełbasy

Zapiekanka z kiełbasy
Czas przygotowania
do godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (4porcje)
-
Kiełbasa biała - 6 kawałków, parzonejZiemniaki - 40 dag, ugotowanychBulion warzywny - 175 mlCebula - 1 dużaOlej rzepakowy - łyżkaWino czerwone - 1/3 kieliszkaSól - do smakuPieprz czarny mielony - do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 3
Ziemniaki pokrój w talarki, cebulę w piórka. Kiełbaski i cebulę smaż 5 minut na rozgrzanym oleju, często mieszając i odwracając kiełbaski.
2 / 3
W piekarniku włącz funkcję grillowania. Do kiełbasek wlej wino i bulion, gotuj 4-5 minut, aż sos zgęstnieje. Przypraw solą i pieprzem.
3 / 3
Odstaw z ognia, dodaj ziemniaki i wymieszaj, tak aby dokładnie pokryły się sosem. Wstaw do piekarnika na 10 minut, wyjmij, gdy ziemniaki się ładnie przyrumienią.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Przepisy
-
Plotki
-
Kalkulatory