bezpieczeństwo żywnościowe
-
Bosacka przypomniała o ważnej zasadzie dotyczącej mięsa. Wywołała poruszenie. "Nie wyobrażam sobie"
Katarzyna Bosacka przypomniała na Instagramie, że nie należy myć mięsa przed obróbką. Ma to związek z bakteriami, które się na nim znajdują. Dziennikarka wywołała tym wpisem niemałe poruszenie. Wielu komentujących pisało, że nie wyobrażają sobie,...
-
Czy rabarbar może być szkodliwy? Uważaj na to, którą jego część zjadasz
Czy rabarbar może być niebezpieczny dla zdrowia? Okazuje się, że niektóre jego części mogą zaszkodzić. Sprawdźcie, jak jeść rabarbar, aby wykorzystać jego potencjał witaminowy, a jednocześnie nie miec przykrych dolegliwości.
-
Czy można odkładać zbite skorupki jajek z powrotem do opakowania? Lepiej tego nie rób, możesz sobie zaszkodzić
Zdarza wam się podczas gotowania odkładac skorupki po zbitych jajkach z powrotem do wytłaczanki? To spory błąd. Sprawdźcie, dlaczego może to być niebezpieczne dla zdrowia.