ciasto parzone
-
Karpatka. Przepis na tradycyjny wypiek z kremem budyniowym. Ten dodatek sprawi, że będzie idealna
Karpatka - przepis na to ciasto warto wykorzystać. Przepis łączy w sobie słodki krem budyniowy i parzone ciasto. Z wyglądu wypiek przypomina pasmo górskie, ponieważ wierzchni blat jest pofalowany.
-
Ptysie - przepis na lekki deser z ciasta parzonego. Potrzebujesz tylko czterech składników
Ptysie to łakocie z ciasta parzonego przekładanego kremem. Większość z nas kupuje gotowe w sklepie, ale można bez większego trudu zrobić je samemu. Prezentujemy prosty przepis na nadziewane ptysie.
-
Ciasto parzone to sekret ptysiów, eklerów i karpatki. Zrobisz je w dwóch etapach. Tylko się nie pomyl
Macie ochotę na lekkie i pyszne ptysie? Albo na eklerki? Jeśli tak, to zapraszamy do wypróbowania przepisu na ciasto parzone, które jest bazą do powyższych łakoci. Przepis jest bajecznie prosty, a smak? Obłędny! Grzech nie spróbować.
-
Karpatka - przepis na królową słodkości. Sekretem jest idealne ciasto parzone. Podpowiadamy jak je zrobić
Karpatka to ciasto, które nie ma sobie równych. Przepis wbrew pozorom jest naprawdę prosty, jednak wielu z nas boi się samodzielnie zabrać za karpatkę. Niepotrzebnie, nasz przepis na karpatkę na pewno ci wyjdzie, pamiętaj jednak o ważnej rzeczy -...
-
Ptysie w trochę innym wydaniu - z różą i kardamonem. Idealne nie tylko na tłusty czwartek
Ptysie to znana i lubiana słodka przekąska. Można je jeść przez cały rok, ale właśnie w karnawale sięgamy po nie najczęściej. Każdy zna wersję klasyczną i w zasadzie rzadko się od niej odchodzi. A szkoda - bo w innych odsłonach też są genialne.
-
Jak upiec karpatkę? Podajemy wam przepis na karpatkę w klasycznej wersji
Karpatka jest jednym z najpopularniejszych ciast z kremem w naszej tradycji deserów. Delikatne i kruche ciasto parzone ze słodkim i kremowym nadzieniem, to deser, bez którego trudno wyobrazić sobie niedzielne popołudnie z rodziną. Podpowiemy wam,...