fleksitarianizm
-
Producent mięsa sugeruje jego ograniczanie. "Spożywamy go za dużo, co negatywnie odbija się na środowisku"
Do ograniczenia spożywania mięsa dla zdrowia i dobra planety namawiają nas różne osoby, instytucje i organizacje. Tym razem zachęca do tego... producent mięsa.
-
Nuggetsy z kurczaka... bez kurczaka. KFC testuje wegańskie zamienniki mięsa
Roślinne zamienniki mięsnych dań to coraz popularniejsza praktyka wśród producentów, a także restauratorów. W ciągu kilku ostatnich lat wiele sieciówek podjęło próbę wprowadzenia ich do swojego menu. Nadeszła pora na KFC. Nie, to nie pomyłka.
-
"Kotlecik? Nie, dziękuję". Coraz więcej Polaków nie je lub ogranicza spożycie mięsa. "Nie smakuje już tak jak kiedyś"
Okazuje się, że nie jesteśmy wcale aż takimi mięsożercami, za jakich się uważamy. Z badania przeprowadzonego przez agencję IQS wynika, że Polacy coraz częściej rezygnują z dań mięsnych na rzecz menu złożonego z posiłków roślinnych. Czy...