fast food
-
Burgery - przepis na amerykański klasyk. Dzięki temu trikowi mięso będzie soczyste i pyszne
Ten klasyk kuchni amerykański znają wszyscy. Jak zrobić idealne burgery? Przepis pokaże wam, jak w prosty sposób wyczarować proste danie, które pokochają wszyscy domownicy.
-
Trzeba za nie naprawdę bardzo słono zapłacić. Oto pięć najdroższych burgerów na świecie
Często zamawiamy sobie burgery w barach lub restauracjach. Wiele osób testuje nowe smaki. Coraz częściej wybieramy wersje wegetariańskie. Słyszeliście, że niektóre lokale do zrobienia tego dania wykorzystują bardzo wyszukane składniki? Oto top 5...
-
Zapiekanki z pieczarkami, czyli polski fast food. Posyp je szczypiorkiem, a zaskoczą cię smakiem
Zapiekanki z pieczarkami to idealny pomysł na wieczorne spotkania z przyjaciółmi. Zrobisz ją bardzo szybko i z niewielkim nakładem kosztów. Wszystkie potrzebne składniki bez problemu znajdziesz w supermarkecie.
-
Wege burgery - prosty przepis, który zawsze wychodzi
Wege burgery to alternatywa dla tradycyjnej bułki z kotletem mięsnym. Można je przygotować na różne sposoby. Przygotowaliśmy dla was łatwy i szybki przepis, który zawsze wychodzi.
-
Domowe nuggetsy jak z McDonalda, czyli pyszny fast food w twojej kuchni. Ważna jest panierka
Kto z nas nie ma czasem ochoty na jedzenie typu fast food? Kiedy złapie cię nagła ochota na takie danie, wypróbuj nasz przepis na domowe nuggetsy jak z McDonalda. Są pyszne, a dzięki panierce z parmezanem będą cudownie chrupać przy każdym kęsie.
-
Jak zrobić frytki z piekarnika? Jeden trik sprawi, że będą nieziemsko chrupiące
Domowe frytki to jedna z najprostszych i najtańszych przekąsek. Nie musisz smażyć ich w głębokim tłuszczu, żeby były idealnie chrupiące i pyszne. Z naszymi wskazówkami przyrządzisz je szybko w piekarniku.
-
Bosacka ostro o Macie w Maku. "Musi brać część odpowiedzialności za otyłość wśród dzieci"
Z nowych zestawów Maty w restauracjach sieci McDonald's zadowolonych jest mnóstwo osób. Wśród nich jednak nie znajdziemy Katarzyny Bosackiej, która postanowiła głośno podzielić się swoją opinią na temat promowania fast foodu przez rapera.
-
Mata z Maka. Od dziś w sieciówce kupimy zestaw skomponowany przez rapera. Ale nie w każdym lokalu
Co wspólnego ma Mata z jedzeniem z Maka? Od dziś całkiem sporo, bo do oferty sieciówki trafił właśnie zestaw stworzony przez rapera. Co wchodzi z jego skład? Gdzie możemy go kupić? Odpowiadamy.
-
Brak tuńczyka w tuńczyku. Zbadano próbki farszu z popularnej sieciówki
Znana sieciówka musi powalczyć o zaufanie wśród klientów. Badania wykazały, że w kanapce z tuńczykiem, którą oferuje... nie ma DNA tej ryby.
-
29 lat temu otwarto w Polsce pierwszą restaurację McDonald's. Jak było wtedy? Tłumy, rekord i rewolucja
Chyba nie ma osoby, która nie słyszała o sieci Mcdonald's. Czy się ją kocha, czy nie, bez dwóch zdań na stałe zapisała się na kartach historii. I ta historia ma miejsce dziś, bowiem równo 29 lat temu Polacy weszli do pierwszego lokalu McDonald's w...
-
Sadzenie ogórków gruntowych - nie przegap najlepszego terminu. Sprawdź, jak uprawiać ogórki na działce
-
Jak zrobić ogórki małosolne? Najlepszy przepis tradycyjny. Odpowiednia sól jest kluczowa
-
Wareniki: przepis na pierogi z Ukrainy. Wegetariański farsz i wytrawny smak
-
Ogórki małosolne - przepis w kilku krokach. Sprawdzona receptura babci. Będą chrupiące i pyszne
-
Młoda kapusta z koperkiem - tak smakuje wiosna
- Carbonara - przepis na włoski obiad. W kilkanaście minut przygotujesz obiad jak z najlepszej restauracji
- Maj na talerzu - okiem rolnika
- Amerykanin przetestował "dziwne" polskie jedzenie. "Trzeba być szalonym"
- Zupa pomidorowa - przepis na klasykę we włoskim wydaniu. W pół godziny masz obiad jak z restauracji
- Ogórki małosolne: przepis, który warto znać. Wybór odpowiedniej soli ma ogromne znaczenie
-
Usterka w aplikacji KFC. Chińscy studenci nakupili jedzenia za równowartość ponad 100 tys. zł
Grupa chińskich studentów wykorzystała lukę w aplikacji KFC. W kilka miesięcy zamówili - nie płacąc nic - jedzenie warte ponad 200 tys. juanów (ok. 116 tys. złotych). Sprawców skazano na więzienie i karę grzywny.
-
Fani fast foodu rzucili się na nowego wege burgera z Maka. Opinie skrajne. A wy, próbowaliście?
Kilka dni temu w ofercie sieci McDonald's pojawiła się nowa propozycja i od razu trafiła na języki - dosłownie. Ile kosztuje Veggie Burger i co sądzą o nim osoby, które miały okazję spróbować? Sprawdzamy.
-
Burger King pierwszy raz od 20 lat zmienił logo. Co skłoniło do tej decyzji? Zdrowe jedzenie
Kilka dni temu przedstawiciele Burger Kinga poinformowali o zmianie loga. Skąd taka decyzja i co przeszkadzało w dotychczasowym? Sprawdzamy.
-
Wszyscy znają pizzę klasyczną i calzone. A słyszeliście o stromboli? To kolejna wariacja [PRZEPIS]
Stromboli to nie tylko wyspa-wulkan należąca do Włoch, lecz także nazwa pysznej pizzy. Tajemnica tkwi w sposobie zwijania oraz oczywiście w dużej ilości sera. Jak zrobić stromboli?
-
Street food to wymysł naszych czasów? Nic bardziej mylnego. W Pompejach odkryto stragan sprzed dwóch tysięcy lat
Archeolodzy dokonali niesamowitego odkrycia w Pompejach. Znaleźli freski i pozostałości po dawnym straganie z przekąskami.
-
Restauratorzy robią, co mogą, by powrócić na tory. W Kolumbii podają burgery oblane złotem
"Burger, który daje powody, by o czymś pogadać". Kolumbijska restauracja serwuje burgera polanego... 24-karatowym jadalnym złotem.
-
Reklama, jakiej nikt się nie spodziewał. KFC wypuszcza thriller romantyczny
KFC wypuści niedługo nową reklamę. Będzie to... krótki thriller romantyczny z Mario Lopezem w roli Pułkownika Sandersa.
-
Pracowniczka sieci fast food zasnęła twarzą w kanapce klienta. Wideo to hit w sieci, ale wskazuje też poważny problem
Na TikToku popularność zdobywa filmik z popularnego baru kanapkowego, na którym pracowniczka zasypia podczas przygotowywania posiłku dla klienta. Nagranie spowodowało oburzenie u wielu osób. Niektórzy sugerują działanie narkotyków.
-
Zwykły fast food już się wam znudził? Poznajcie sabich - izraelską kanapkę
Hamburgery, frytki i kebaby dostępne są niemal na każdym rogu, a w sieci roi się od przepisów na samodzielnie zrobienie ich w domu. Nic dziwnego, że czasem potrzebujemy odmiany. Mamy więc dla was równie pyszną propozycję. Poznajcie izraelską kanap...
-
Lubicie kebaby? Jeśli jeszcze nie próbowaliście ich w lawaszu, pora to zmienić
Lawasz kojarzy wam się z kebabem? To bardzo dobry trop. Pieczywo lawasz można jednak wykorzystać do wielu różnych dań. Jeżeli zastanawiacie się, co z niego przyrządzić, sprawdźcie nasze przepisy. Do czego wykorzystać lawasz? Podpowiadamy.
-
Burger King walczy z emisją metanu. Jak? Robiąc kanapki!
Burger King wprowadza do oferty specjalną wersję kanapki, co ma na celu wsparcie walki z emisją metanu.
-
Kibbeling nie brzmi atrakcyjnie. Jednak jeśli raz spróbujesz tej holenderskiej przekąski, nigdy o niej nie zapomnisz
Macie ochotę na kibbeling? Zapewne wiele osób pomyślało teraz: na co? Spieszymy z wyjaśnieniami. Kibbeling to bardzo popularna holenderska potrawa. Pod tajemniczą nazwą kryje się dorsz smażony w cieście. Co warto wiedzieć o tym daniu? Jak...
-
Burgery z kurczaka - zawstydź ulubioną burgerownię i zrób je samodzielnie
Czy może być coś lepszego od pysznego burgera z kurczaka w otoczeniu świeżych warzyw? Zaryzykujemy i powiemy, że nie. Zatem szybko zabieramy się do roboty i wam również polecamy skorzystać z naszego przepisu. Nie pożałujecie!
-
Czosndogi - robicie je i dzielicie się zdjęciami. Dziwny, ale smaczny trend
Od kilku dni jednym z najpopularniejszych dań w polskim internecie są czosndogi, czyli domowe hot dogi przygotowane w czosnkowej bagietce. Skąd ta popularność przepisu? Jak zrobić czosndogi? Sprawdźcie.
-
Czy zdrowsze dania i desery w restauracjach fast food naprawdę są takie zdrowe? Pytamy dietetyczkę
Restauracje szybkiej obsługi mają często w swojej ofercie "zdrowsze" opcje. Czy sałatka i panierowany kurczak naprawdę są lepszym wyborem niż burger? Na nasze pytania odpowiada dietetyczka kliniczna.
-
Wszystkie Starbucksy zamknięte. A co z KFC, Burger Kingiem i innymi lokalami AmRest? Sprawdzamy
Koronawirus rozprzestrzenia się w szybkim tempie. Dowiadujemy się o kolejnych wypadkach zakażenia w Polsce. By temu przeciwdziałać, wprowadzono zalecenia odnośnie do pracy restauracji i lokali gastronomicznych. Od kilku dni do odwołania mogą...
-
Burger King pokazał reklamę ze spleśniałym burgerem i wszyscy oszaleli. Sieć ogłasza nową erę fast food
Jeśli myśleliście, że spleśniały burger może tylko zniechęcić do jedzenia, jesteście w błędzie. Burger King postawił na nowy rodzaj marketingu, który ma ważny przekaz.
-
KFC nie oddaje pola. Wprowadza do menu innowacyjne danie
Znane restauracje prześcigają się w podążaniu za trendami i oczekiwaniami klientów. Ostatnio bardzo modne są wersje popularnych dań w wersji wegańskiej. Na odważny krok zdecydowała się ostatnio sieć KFC i wprowadziła wegańskie "mięso".
-
Dlaczego, kiedy jest zimno, bardziej chce nam się jeść i mamy ochotę na coś niezdrowego? Pytamy dietetyka
Jakich przepisów najczęściej szukamy gdy jest zimno? Na zapiekanki, dania z serem, ziemniakami i makaronem. Skąd się to bierze i czy w ogóle jest sens z tym walczyć? Zapytaliśmy dietetyka.
-
Kanapka z kurczakiem przyczepiona taśmą do płótna sprzedana za 120 tysięcy dolarów
Nie od dziś wiadomo, że sztuka rządzi się swoimi prawami. Coraz bardziej wymyślne dzieła zyskują rozgłos. Tak stało się kilka dni temu, gdy w Galerii Sztuki Miejskiej San Paul w Miami pojawiło się płótno z kanapką przytwierdzoną do płótna za pomoc...
-
Dania z MasterChefa mniej zdrowe niż fastfoody. Badacze z Sydney nie mają wątpliwości
Potrawy przyrządzane przez pretendentów do tytułu Master Chefa wyglądają naprawdę smakowicie. Okazuje się jednak, że za smakiem niekoniecznie idzie zdrowie. Sprawdzili to australijscy naukowcy.
-
Hot dogi z Ikei podrożeją. Nie będą już kosztować 1 zł. To pierwsza taka zmiana od 22 lat
W Ikei nastała nowa era. Sieciówka postanowiła podwyższyć ceny kultowych hot dogów, które do tej pory można było kupić za złotówkę. Dlaczego? To wynik zmian na rynku.
-
Burger King wprowadził do oferty lody... z bekonem. Do kiedy można je kupić?
Słodko-słone połączenia mają swoich zwolenników. Dlatego często do mięs dodaje się suszone owoce, a do amerykańskich pankejków syrop klonowy i bekon. Z podobnego założenia wyszedł Burger King, który w czasowej ofercie umieścił... lody z bekonem.
-
Nuggetsy z kurczaka... bez kurczaka. KFC testuje wegańskie zamienniki mięsa
Roślinne zamienniki mięsnych dań to coraz popularniejsza praktyka wśród producentów, a także restauratorów. W ciągu kilku ostatnich lat wiele sieciówek podjęło próbę wprowadzenia ich do swojego menu. Nadeszła pora na KFC. Nie, to nie pomyłka.
-
Co to jest kapsalon? Holenderski kebab może zasmakować również Polakom
Niezależnie od tego, czy słowo "kapsalon" obiło wam się o uszy, czy słyszycie je po raz pierwszy, nie można mu odmówić egzotycznego wydźwięku. Już sam wyraz brzmi tajemniczo. Jednak to, co opisuje, jest zdecydowanie bliskie sercom wielu Polaków....
-
Sekretne kroki do idealnej panierki? Solanka i podwójne panierowanie to nie wszystko
Wiele osób nieraz podjęło się przygotowania super chrupiącego kurczaka, ale niewielu udało się osiągnąć maksymalny efekt. Jak przyrządzić idealnie chrupiącą panierkę? Przedstawiamy kilka wskazówek, które pomogą wam to osiągnąć.
-
Fast food na obiad - który "najzdrowszy", a który najbardziej szkodzi? Zapytaliśmy dietetyka
Choć są pyszne, trudno powiedzieć, żeby nam służyły. Czasem jednak ochota na "śmieciowe jedzenie" jest przemożna. Co wybrać, jeśli chcemy, żeby zaszkodziło jak najmniej? O radę poprosiliśmy dietetyka.
-
Burger King planuje wprowadzić do swojej oferty bezmięsnego burgera. Klienci nie poczują różnicy
Kolejna marka robi ukłon w stronę wegetariańskich klientów. Tym razem jest to Burger King - firma, która bynajmniej nie kojarzy się z wegetarianizmem. Popularna sieciówka testuje właśnie nowe burgery stworzone na bazie roślin. Jak zapowiada się...