holandia
-
Dlaczego oryginalne matiasy mają inny kolor niż polskie? Jak wybrać najsmaczniejsze śledzie? Pytamy eksperta
Byliście kiedyś w Holandii i jedliście tam śledzie? Są tam nawet bardziej popularne niż w naszym kraju. Holenderski przysmak różni się jednak kolorem od śledzi, które możemy zjeść w Polsce. Skąd ta różnica? Zapytaliśmy specjalistę.
-
Kibbeling nie brzmi atrakcyjnie. Jednak jeśli raz spróbujesz tej holenderskiej przekąski, nigdy o niej nie zapomnisz
Macie ochotę na kibbeling? Zapewne wiele osób pomyślało teraz: na co? Spieszymy z wyjaśnieniami. Kibbeling to bardzo popularna holenderska potrawa. Pod tajemniczą nazwą kryje się dorsz smażony w cieście. Co warto wiedzieć o tym daniu? Jak...
-
Co to jest kapsalon? Holenderski kebab może zasmakować również Polakom
Niezależnie od tego, czy słowo "kapsalon" obiło wam się o uszy, czy słyszycie je po raz pierwszy, nie można mu odmówić egzotycznego wydźwięku. Już sam wyraz brzmi tajemniczo. Jednak to, co opisuje, jest zdecydowanie bliskie sercom wielu Polaków....