kebab
-
Zjadł aż 124 kebaby w miesiąc. Zdradził, jak się czuł. "Głodziłem się w pracy całe dnie"
Des Breakey to 36-letni mieszkaniec Manchesteru w Anglii. W grudniu ubiegłego roku mężczyzna postanowił wziąć udział w nietypowym wyzwaniu i przez 31 dni zjadł aż 124 kebaby. Brytyjczyk zrobił to, aby wesprzeć organizacje charytatywne. Po...
-
Jak przygotować tortillę w domu? Bazę do pysznych wrapów i domowego kebaba zrobisz z czterech składników
Tortilla to po prostu cienki placek, w który możemy zawinąć wszystko. Jeśli nagle najdzie cię ochota na domowy kebab lub wrapa z warzywami, nie musisz pędzić do marketu po gotowca. Domowe tortille nie mają sobie równych - wychodzą cienkie i łatwo...
-
Za ile zjesz kebaba w Katarze? Ceny wysokie jak temperatury. Można złapać się i za portfel i za głowę!
W niedzielę 20 listopada rozpoczęły się Mistrzostwa Świata w Piłce Nożnej. Dziennikarze "Super Expressu" podali cenę, jaką zapłacili za obiad w jednym z tamtejszych fast foodów. Pokazali również, z czego składał się posiłek. Patrząc na polskie...
-
Kapsalon - przepis na domowy fast food. Frytki, mięso i sałatka to podstawa, ale kluczem jest sos
Kapsalon to fast food wywodzący się z Holandii. To nic innego niż podsmażone mięso w przyprawie gyros, na które położona jest porcja frytek oraz sałatka ze świeżych warzyw. To danie bez problemu można przygotować w domu, ale najważniejszy jest sos...
-
W Kolnie zgłoszono nietypowe włamanie. Łupy? Pieniądze, elektronika i... kebab z odbiorem osobistym
Byliście kiedyś tak głodni, że musieliście coś zjeść, choćby nie wiem co? Najwidoczniej w takiej sytuacji znalazł się 17-latek, który okradał właśnie lokal gastronomiczny.
-
Lubicie kebaby? Jeśli jeszcze nie próbowaliście ich w lawaszu, pora to zmienić
Lawasz kojarzy wam się z kebabem? To bardzo dobry trop. Pieczywo lawasz można jednak wykorzystać do wielu różnych dań. Jeżeli zastanawiacie się, co z niego przyrządzić, sprawdźcie nasze przepisy. Do czego wykorzystać lawasz? Podpowiadamy.
-
Shoarma - co to za danie? Jak je przygotować?
Shoarma pojawia się w menu wielu restauracji i jest bardzo popularna wśród stołujących się poza domem. Co to właściwie jest za danie? Co je łączy z tak popularnym kebabem? Skąd pochodzi shoarma? Sprawdźcie, jak przygotować popularną potrawę...
-
Co to jest kapsalon? Holenderski kebab może zasmakować również Polakom
Niezależnie od tego, czy słowo "kapsalon" obiło wam się o uszy, czy słyszycie je po raz pierwszy, nie można mu odmówić egzotycznego wydźwięku. Już sam wyraz brzmi tajemniczo. Jednak to, co opisuje, jest zdecydowanie bliskie sercom wielu Polaków....
-
Fast food na obiad - który "najzdrowszy", a który najbardziej szkodzi? Zapytaliśmy dietetyka
Choć są pyszne, trudno powiedzieć, żeby nam służyły. Czasem jednak ochota na "śmieciowe jedzenie" jest przemożna. Co wybrać, jeśli chcemy, żeby zaszkodziło jak najmniej? O radę poprosiliśmy dietetyka.
-
Knysza - przysmak z Dolnego Śląska, czyli kebab po polsku. Jak to się robi? [PRZEPIS]
Knysza jest bardzo dobrze znana mieszkańcom Wrocławia i całego Dolnego Śląska. Ci, którzy raczej w te rejony Polski nie zaglądają, mogą nie znać tej potrawy lub mylnie utożsamiać ją ze "spolonizowanym" kebabem. Jak przyrządzić to danie?
-
Ciasteczka owsiane - przyjemność bez wyrzutów sumienia. Zdrowy owoc doda smaku
-
Szarlotka z patelni. Ciasto bez pieczenia. Wyjątkowo prosty przepis
-
Tak gwiazdy dbają o swoje włosy. Dzięki tej aplikacji ty też tak możeszMATERIAŁ PROMOCYJNY
-
Parę lat temu Tomasz Sekielski schudł blisko 100 kg. Co jadł? Podzielił się dwoma przepisami. "Pyszne i zdrowe"
-
Pamiętasz te kultowe przekąski z PRL-u? Były na każdym stole
- Często bywasz na straganie? Ciekawe, czy rozpoznasz te warzywa na zdjęciach!
- Sekret soczystych mielonych? Odpowiednio przygotowana czerstwa bułka
- Co zrobić z czerstwego chleba? Przepis na szybkie danie na gorąco
- Zimne i gumowate frytki z McDoland's? Była pracownica, zdradza pewien trik
- Już nie chrusty, a churros. Południowy przysmak sprawdzi się w karnawale