kebab
-
W mięsie stosowanym w popularnej sieciówce wykryto salmonellę. "Takie zdarzenie miało miejsce pierwszy raz"
W jednej z lubelskich restauracji doszło do szeregu zatruć. Jak się okazało, przyczyną było mięso wołowe zakażone salmonellą. Poszkodowani są zarówno goście, jak i jeden z kucharzy. Sprawę zbadała także Wojewódzka Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna...
-
Smakuje lepiej niż typowy fast food. Nie dorówna niczemu, jeśli odpowiednio przygotujesz mięso
Mięso, które ułożone jest wraz z frytkami, bukietem warzyw i aromatycznym sosem to pierwszy wybór wielu osób, które jadają na mieście. W takiej formie kurczak jadany jest bardzo często, lecz w wersji domowej może być smaczniejszy. Wystarczy, że...
-
Wyciągnął broń i zażądał kebaba za 22 zł. Sprzedawca szybko rozpoznał stałego bywalca
Zamaskowany sprawca pewnym krokiem wszedł do restauracji z popularnym fast foodem i grożąc pracownikom bronią, zażądał kebaba za... 22 zł. Jak się później okazało, sytuacja szybko z drastycznej stała się nieco żenująca - sprzedawca wcale się nie...
-
Zjadł aż 124 kebaby w miesiąc. Zdradził, jak się czuł. "Głodziłem się w pracy całe dnie"
Des Breakey to 36-letni mieszkaniec Manchesteru w Anglii. W grudniu ubiegłego roku mężczyzna postanowił wziąć udział w nietypowym wyzwaniu i przez 31 dni zjadł aż 124 kebaby. Brytyjczyk zrobił to, aby wesprzeć organizacje charytatywne. Po...
-
Jak przygotować tortillę w domu? Bazę do pysznych wrapów i domowego kebaba zrobisz z czterech składników
Tortilla to po prostu cienki placek, w który możemy zawinąć wszystko. Jeśli nagle najdzie cię ochota na domowy kebab lub wrapa z warzywami, nie musisz pędzić do marketu po gotowca. Domowe tortille nie mają sobie równych - wychodzą cienkie i łatwo...
-
Za ile zjesz kebaba w Katarze? Ceny wysokie jak temperatury. Można złapać się i za portfel i za głowę!
W niedzielę 20 listopada rozpoczęły się Mistrzostwa Świata w Piłce Nożnej. Dziennikarze "Super Expressu" podali cenę, jaką zapłacili za obiad w jednym z tamtejszych fast foodów. Pokazali również, z czego składał się posiłek. Patrząc na polskie...
-
Kapsalon - przepis na domowy fast food. Frytki, mięso i sałatka to podstawa, ale kluczem jest sos
Kapsalon to fast food wywodzący się z Holandii. To nic innego niż podsmażone mięso w przyprawie gyros, na które położona jest porcja frytek oraz sałatka ze świeżych warzyw. To danie bez problemu można przygotować w domu, ale najważniejszy jest sos...
-
W Kolnie zgłoszono nietypowe włamanie. Łupy? Pieniądze, elektronika i... kebab z odbiorem osobistym
Byliście kiedyś tak głodni, że musieliście coś zjeść, choćby nie wiem co? Najwidoczniej w takiej sytuacji znalazł się 17-latek, który okradał właśnie lokal gastronomiczny.
-
Lubicie kebaby? Jeśli jeszcze nie próbowaliście ich w lawaszu, pora to zmienić
Lawasz kojarzy wam się z kebabem? To bardzo dobry trop. Pieczywo lawasz można jednak wykorzystać do wielu różnych dań. Jeżeli zastanawiacie się, co z niego przyrządzić, sprawdźcie nasze przepisy. Do czego wykorzystać lawasz? Podpowiadamy.
-
Shoarma - co to za danie? Jak je przygotować?
Shoarma pojawia się w menu wielu restauracji i jest bardzo popularna wśród stołujących się poza domem. Co to właściwie jest za danie? Co je łączy z tak popularnym kebabem? Skąd pochodzi shoarma? Sprawdźcie, jak przygotować popularną potrawę...
-
Pięciominutowy chłodnik Katarzyny Bosackiej. "Ochota od samego patrzenia"
-
Jedna porcja to za mało. Ziemniaki w tej wersji przebijają wszystko
-
Dzień dziecka powinien być każdego dnia. Jak okazywać wsparcie dzieciom na co dzień, nie tylko od święta?MATERIAŁ PROMOCYJNY
-
Bułeczki drożdżowe? Owszem, ale tylko z przepisu dziadka. Takie są najlepsze
-
Małgorzata Ostrowska-Królikowska zdradza, jak schudła aż 10 kilogramów
- Babciny przepis na dodatek do obiadu. Albo go kochasz, albo nienawidzisz
- Zauważyłeś żółte liście na ogórkach? Kup produkt za dwa złote i po problemie
- Mizeria z cebulą i octem? Nie bój się tego połączenia smakuj, będzie palce lizać
- Jaką wodą zalewać ogórki kiszone? Unikaj tego popularnego błędu
- Wybitne smarowidło do pieczywa. Spróbujesz raz i będziesz robić ją codziennie
-
Co to jest kapsalon? Holenderski kebab może zasmakować również Polakom
Niezależnie od tego, czy słowo "kapsalon" obiło wam się o uszy, czy słyszycie je po raz pierwszy, nie można mu odmówić egzotycznego wydźwięku. Już sam wyraz brzmi tajemniczo. Jednak to, co opisuje, jest zdecydowanie bliskie sercom wielu Polaków....
-
Fast food na obiad - który "najzdrowszy", a który najbardziej szkodzi? Zapytaliśmy dietetyka
Choć są pyszne, trudno powiedzieć, żeby nam służyły. Czasem jednak ochota na "śmieciowe jedzenie" jest przemożna. Co wybrać, jeśli chcemy, żeby zaszkodziło jak najmniej? O radę poprosiliśmy dietetyka.
-
Knysza - przysmak z Dolnego Śląska, czyli kebab po polsku. Jak to się robi? [PRZEPIS]
Knysza jest bardzo dobrze znana mieszkańcom Wrocławia i całego Dolnego Śląska. Ci, którzy raczej w te rejony Polski nie zaglądają, mogą nie znać tej potrawy lub mylnie utożsamiać ją ze "spolonizowanym" kebabem. Jak przyrządzić to danie?