kebab

Więcej o:

kebab

  • Domowy kebab w tortilli

    całość szczyptą soli oraz pieprzu. Upieczone mięso pokrój jak kebab - odkrawając po kawałku mięsa od brzegu i kierując się do środka (jeśli środek będzie niedopieczony odkrój tyle mięsa, ile się da, a resztę wstaw jeszcze na chwilę do piekarnika). Na środek tortilli nałóż garść sałatki a następnie

  • Najlepszy drobiowy kebab. Jak u mamy

    Składniki:500 g mięsa z piersi kurczaka1 łyżeczka soli1 łyżeczka pieprzu1 łyżeczka pieprzu kajeńskiego1 łyżeczka papryki1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej1/2 łyżeczki kuminu1 laska cynamonu1 duży liść laurowy2-3 łyżki stołowe octuoliwa3 ząbki czosnku Do wypełnienia pity:pomidorkapusta pekińskasos

  • Eksperymenty z kuchnią roślinną łatwe jak nigdy dotąd

    lokalach, a roślinne burgery, kebab z roślinnego mięsa, czy bliskowschodnie falafele inspirują Polaków do poznawania nowych smaków. Sukces roślinnych pozycji w menu restauracji takich jak np. Bobby Burger potwierdza, że bezmięsne dania nie muszą być wyłącznie domeną wegetariańskich bistr.” &ndash