mrożone owoce

Więcej o:

mrożone owoce

  • Mrożone owoce - jak je wykorzystać? Znamy kilka świetnych sposobów

    Mrożone owoce można przygotować samodzielnie na zapas. Warunkiem ich przechowywania jest oczywiście wolna przestrzeń w zamrażalniku. Jeśli mamy taką możliwość, możemy w woreczkach zamrozić jagody, maliny lub borówki, a także pokrojone w kawałki większe owoce, i korzystać z nich poza sezonem

  • Czy można mrozić cytryny? Garść sprawdzonych rad na temat mrożenia owoców

    , najlepiej zaś zaopatrzyć się w owoce z plantacji ekologicznych. Mrożone cytryny. Czy tracą swoje składniki odżywcze? Uważa się, że podczas głębokiego mrożenia, owoce zachowują większość swoich właściwości. Można przyznać, że właśnie pod postacią zamrożoną cytryny uzyskują także, wyjątkową uniwersalność. Można je stosować

  • Jak zrobić tartę z malinami?

    . Tarty można upiec zarówno ze świeżymi, jak i z mrożonymi malinami. Mrożone owoce wystarczy krótko podpiec razem z kremem. Tarta z mrożonymi malinami smakuje równie pysznie, co ta ze świeżymi owocami.

  • Jak zrobić domową kukurydzę konserwową? Sezon trwa!

    Kolby kukurydzy smakują rewelacyjnie po podpieczeniu na grillu lub ugotowaniu w osolonej wodzie. Smak pysznej, świeżej kukurydzy warto zamknąć w słoikach i przygotować przetwory na zimę, kiedy będziemy mogli wybierać tylko między producentami przetworów w puszkach. Domowa kukurydza konserwowa to

  • Mrożonki zdrowsze od świeżych warzyw? Doniesienia badaczy

    warzywa i owoce są zdrowe? Czy zachowują wartości odżywcze? Mrożone owoce i warzywa zdrowsze od świeżych? Naukowcy z Uniwersytetu Sheffield Hallam udowodnili, że mrożone owoce i warzywa niekiedy są nawet zdrowsze od świeżych. Wiąże się to z faktem, iż mrozi się je w kilka godzin po zebraniu, dzięki

Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.