Norwegia
-
To nie karmel, ani masa krówkowa. Tym produktem zajadają się Norwegowie. Co to takiego?
Na pierwszy rzut oka może wydawać się, że ta brązowa kostka to nic innego jak duży karmelowy cukierek lub masa krówkowa dodawana do ciasta. Prawda jest jednak zupełnie inna. Okazuje się, że kulinarny świat nadal skrywa wiele tajemnic, a Norwegowie...
-
Podwodna restauracja Under w Norwegii sprzyja środowisku naturalnemu, a także wzrusza panoramą
Słynna norweska restauracja Under odnosi sukces nie tylko za sprawą zadowolonych gości, lecz także dzięki niesamowitemu projektowi, który zapewnił odrodzenie rafy. Architektoniczna perła skryta pod powierzchnią wody raczy klientów wzruszającą...
-
Kawa z pianką i syropem to przeżytek. Próbowaliście tej z surowym jajkiem? Taką piją Norwegowie
Wiele osób zaczyna swój dzień od wypicia kawy. Czarna, biała, z cukrem, z syropem smakowym... opcji jest mnóstwo. Ale czy wiecie, jaką kawę pija się w Norwegii?