parzenie kawy
-
Kawa mrożona - przepis na napój, który orzeźwia w upalne dni. Smakuje jak z kawiarni
Kawa mrożona ma prosty przepis, który można zrealizować na dwa sposoby. Pierwszy uwzględnia parzenie kawy na gorąco i dodane schłodzone mleko oraz kostek lodu. Przy parzeniu kawy na zimno, moczymy ziarna kawy w chłodnej wodzie przez co najmniej pó...
-
Kawa kuloodporna. Co to takiego? Jakie ma wady i zalety?
Słyszeliście o kawie kuloodpornej? Sprawdźcie, co się kryje pod tą tajemniczą nazwą i sprawdźcie, jakie wady i zalety ma taki napój.
-
Smacznej kawusi życzymy - ale nie za dużo. Naukowcy: Kawa zmniejsza objętość mózgu
Należycie do osób, z którymi lepiej nie rozmawiać przed pierwszą kawą? Lepiej nie przesadzajcie z jej ilością! Australijscy naukowcy przeprowadzili badania, z których wynika, że nadmiar kawy może zmniejszać objętość mózgu.
-
Kawa z pianką i syropem to przeżytek. Próbowaliście tej z surowym jajkiem? Taką piją Norwegowie
Wiele osób zaczyna swój dzień od wypicia kawy. Czarna, biała, z cukrem, z syropem smakowym... opcji jest mnóstwo. Ale czy wiecie, jaką kawę pija się w Norwegii?