ostrzenie

Więcej o:

ostrzenie

  • Noże kuchenne - na te kwestie warto zwrócić uwagę

    będzie ostrzałka płaska, idealna do ostrzenia większości modelu noży oraz ostrzałka owalna - sprawdzi się do wklęsłych ostrzy. Na rynku dostępne są ostrzałki do noży kuchennych o różnych gradacjach. Im nóż jest bardziej tępy, tym wybieramy niższą gradację. Czym ostrzyć noże kuchenne? Najdroższe są ostrzałki

  • Najlepsze noże kuchenne - jakie wybrać? Polecane modele

    chleba zamiast ładnej kromki, dlatego tak ważne jest ostrzenie noży, by podczas krojenia jak najlepiej spełniały swoje funkcje. Warto wyposażyć się w specjalną ostrzałkę do noży, którą kupimy w każdym sklepie z wyposażeniem gospodarstwa domowego. Najlepiej sprawdza się diamentowa ostrzałka do noży

  • Narty na Słowacji. Meander ze śniegu i wody

    O położonych na obrzeżach Zachodnich Tatr Oravicach do niedawna mało kto słyszał. Przed wojną, owszem, do tutejszej nieistniejącej już leśniczówki przyjeżdżali znani Polacy - m.in. Tytus Chałubiński, Wojciech Kossak, Helena Modrzejewska. Jednak (może i na szczęście!) otoczona zalesionymi górami

  • Porządki w ogrodzie - sprzęty z Lidla

    się rodzajem ostrza, mocą i ciężarem urządzenia. Do przycinania mniejszych krzewów i drzewek wygodniejszy będzie sekator. Jeśli mamy w przydomowym warsztacie piłę, pomocne może się okazać urządzenie do ostrzenia łańcuchów. Urządzenie ma wbudowany mechanizm pozwalający na indywidualnie regulowanie kąta

  • Jak naostrzyć tarkę? Czy można ją myć w zmywarce? Wyjaśniamy

    gradacji 240 i 800. Przed ostrzeniem tarkę należy dokładnie umyć. Następnie chwytamy tarkę za rączkę i ścieramy jej ząbki w kierunku przeciwnym niż ten podczas ścierania warzyw. Najpierw używamy papieru o gradacji 240, a później - 800. Gdy tarka jest naostrzona, trzeba usunąć z niej resztki papieru

Copyright © Agora SA