polskie szparagi
-
Takich szparagów jeszcze nie jedliście! Sezonowy przysmak w tym cieście to prawdziwa rozkosz
Maj to miesiąc w którym szparagi królują na stołach w rozmaitych postaciach. Warto jednak postawić na ekspresową przekąskę, która jest jednocześnie niebywale spektakularna. Potrzebne jest tylko kilka prostych składników w tym ciasto filo, które gr...
-
Szparagi - jak przygotować? Garść porad i przepisów, by szparagi zawijane w boczku czy tarta ze szparagami zawsze były idealne
Sezon na szparagi trwa. Zarówno zielone, jak i białe królują teraz na straganach i w naszych kuchniach. Co z nich zrobić? Wybór często pada na szparagi zawijane w boczku, ale idealna jest też tarta ze szparagami. By jednak je zrobić, trzeba...
-
Trochę poleżały i straciły elastyczność? Czy można je jeść? Podpowiadamy, jak sprawdzić, czy szparagi są świeże
Szparagi to warzywo, na które czekamy miesiącami. Zdobyliście kilka pęczków podczas ostatnich zakupów? Sprawdźcie koniecznie, jak je przechowywać. Mamy kilka wskazówek.
-
Idealne szparagi? Muszą być jędrne i niezbyt grube. Końcówek nie jemy, ale trzeba się im przyjrzeć
Sezon na polskie szparagi trwa! Zanim wybierzecie się na bazarek lub do sklepu, by się w nie zaopatrzyć, sprawdźcie, jak wybrać najlepsze szparagi. Podpowiadamy, na co zwrócić uwagę.