ryba pieczona
-
Pieczony karaś jest niedoceniany. Ale to tak aromatyczna i pyszna ryba, że aż się uszy trzęsą
Pieczony karaś to ryba, która nieczęsto gości na polskich stołach. Wszystko przez to, że nie należy do największych i ma trochę ości. Mimo to smakuje obłędnie i zdecydowanie warto ją przygotować. Podpowiadamy, jak to zrobić.
-
Przepis na rybę z piekarnika. Jak upiec, by nie była sucha?
Ryba z piekarnika to świetny pomysł na obiad - zarówno w dzień powszedni, jak i w weekend. Z jej upieczeniem poradzi sobie każdy, nawet jeśli dopiero zaczyna swoją kulinarną przygodę. Poza tym ryba z piekarnika zwykle szybko się robi, więc...
-
Nie lubisz zapachu ryby? Podpowiadamy, jak się go pozbyć podczas gotowania i po nim
Stare porzekadło mówi: "chcesz się pozbyć zapachu czosnku? Zjedz rybę. Chcesz się pozbyć zapachu ryby? Zjedz czosnek". Na szczęście poza tą metodą jest jeszcze kilka innych sposobów. Podpowiadamy, jak zniwelować zapach ryby podczas gotowania i po...