ścierki

Więcej o:

ścierki

  • Ścierki kuchenne - jakie będą najlepsze?

    Ścierka kuchenna ? jaka powinna być? Ścierka jest w kuchni niezbędna. To jeden z domowych tekstyliów, który w kuchni będzie bardzo pomocny: do wycierania mokrych naczyń, do usuwania smug ze szklanek i kieliszków, do osuszenia dłoni, blatu kuchennego czy stołu. Często też ścierka może być elementem

  • Ścierki kuchenne i ich rodzaje: przegląd rozwiązań

    Ścierki kuchenne do naczyń ? jakie wybrać? Ścierki kuchenne do naczyń to obowiązkowy element, bez którego trudno byłoby się obejść w każdej kuchni. Jednak, wbrew pozorom, wybór tych odpowiednich wcale nie jest taki prosty. Zazwyczaj podczas kupowania ścierek do kuchni kierujemy się ich ceną

  • Otwieranie słoików - jak to zrobić łatwo i z pomysłem?

    sposobów na otwieranie słoików. Nigdy więcej siłowania się z wieczkami! Sposób na otwieranie słoików - ścierka, recepturka lub gumowe rękawiczki Czasem trudno jest otworzyć słoik, ponieważ ślizga się on w rękach. W efekcie kręcimy zarówno słoikiem, jak i nakrętką w tę samą stronę. Aby ustabilizować chwyt, wystarczy

  • ABC malowania ścian. Jak zrobić to sprawnie i skutecznie?

    W wyjątkowych przypadkach prac wstępnych będzie więcej, np. dodatkowe szpachlowanie, gruntowanie, zdzieranie starych warstw. * Szpachlowanie. Wszelkie uszkodzenia albo pęknięcia na ścianach trzeba załatać, później wyrównać i oczyścić. Miejsca takich poprawek warto pokryć tzw. gruntem i podkładem,

  • Nawet nie wiesz, że myjesz naczynia zbyt gorącą wodą. Ekspert wyjaśnia

    , które zostały po zmywaniu, zginie" - dodaje dr Chapman. Jak suszyć naczynia? Można pozostawić je na suszarce, by woda naturalnie ociekła lub wyparowała. Innym sposobem jest wytarcie ich do sucha za pomocą ścierki. Choć według eksperta, bakterie z kilkudniowej ścierki raczej nie przedostaną się na naczynia

  • Jak wreszcie raz a dobrze oczyścić zlew? Użyj mąki [TRIK]

    jakimś detergentem, by pozbyć się jak największej ilości zabrudzeń. Kolejny krok jest bardzo ważny - wycieramy ścierką lub papierowym ręcznikiem pozostałości wody. Po kontakcie mąki z wilgocią mogłoby wyjść nam rozwodnione ciasto, a tego chcemy uniknąć. Następnie obsypujemy mąką całą powierzchnię zlewu, razem