trunek
-
Nie tylko do jaj i buraczków! Zanurz składnik w domowym trunku, medykament na wagę złota gwarantowany
Domowe nalewki to sprawdzony, babciny sposób na wiele schorzeń i dolegliwości. Jak się okazuje, ten składnik, świetnie wpłynie na działanie trunku. Mowa tu o chrzanie, który zawiera wiele cennych witamin, krzepi i pomaga przy kłopotach z trawieniem.
-
Likier jajeczny - przepis na holenderski specjał. Idealny na Boże Narodzenie, ale trzeba go zrobić 21 dni wcześniej
Likier jajeczny (advocaat) to holenderski słodki trunek, który wykonuje się na bazie jajek, alkoholu oraz cukru. To znakomity dodatek na świąteczny stół i nie tylko. Jak go zrobić? Podajemy sprawdzony przepis.
-
Ajerkoniak: składniki i przygotowanie. Do czego podawać ajerkoniak?
Ajerkoniak to smaczny likier jajeczny o dużej gęstości, który można zrobić w domu. Jego bliskim krewnym jest holenderski advocaat. Jak przygotować ten lubiany trunek?