Ta strona zawiera treści przeznaczone wyłącznie
dla osób dorosłych
Likier jajeczny adwokat to specjał, który wywodzi się z Holandii. Trunek wykonuje się na bazie jajek, cukru oraz alkoholu. To, co wyróżnia go na tle innych likierów to przede wszystkim gęstość. Możemy spotkać go także pod nazwą advocaat lub w wersji spolszczonej jako adwokat jajeczny. Specjał możemy serwować do ciast, ciepłych deserów lub lodów. Poniżej podajemy sprawdzoną recepturę na likier jajeczny. Poniższy przepis będzie wykonany na bazie cukru waniliowego, cukru pudru oraz szklanki mleka.
Przepis na likier jajeczny:
Składniki, które są nam potrzebne, to:
Wykonanie krok po kroku:
Najlepszy przepis na adwokat jajeczny? Na czele rankingu na pewno znajduje się receptura Kingi Paruzel, finalistki I polskiej edycji MasterChef. Z całą pewnością będzie to wspaniały dodatek podczas świątecznego przyjęcia. Prosty przepis na adwokat jajeczny, który można przygotować jeden dzień przed świętami, znajdziesz poniżej.
Adwokat jajeczny - przepis w kilku punktach:
Składniki, które są na potrzebne, to:
Wykonanie krok po kroku:
Mała wskazówka: Jeżeli chcemy uzyskać likier o smaku kawowym lub czekoladowym, wystarczy dodać do masy odrobinę kawy lub czekolady ewentualnie kakao.
Zobacz też: Sałatka na święta - ciekawy przepis Ewy Wachowicz i nie tylko. Wypróbuj je przed świętami