zsiadłe mleko
-
Zwykłe racuchy się chowają przy tych plackach. O głównym składniku wielu zapomniało
Kto z nas nie kocha pysznych, puszystych i słodziutkich racuszków? Oryginalne racuchy jednak robi się dość długo - trzeba poczekać, aż rozczyn się spieni, ciasto urośnie i w końcu usmaży się na złoto. Ten przepis na racuszki nie tylko jest dużo...
-
Biorę dwie szklanki mąki i szklankę kwaśnego dodatku. W kilka minut mam furę puszystych racuchów
Jak zrobić racuchy, żeby były puszyste i delikatne jak chmurka? Nie ma sensu bawić się w drożdże, rozczyny i zagniatanie. Najlepsze racuszki robię z użyciem składnika, który kochał chyba każdy dziadek. Chodzi oczywiście o mleko, ale nie to zwykłe....
-
Racuchy - przepis, którym zajadali się nasi dziadkowie. Nie ma tam drożdży ani jogurtu, jest coś lepszego
Przepis na racuszki zna na pewno większość. W zasadzie wersji racuszków jest bardzo dużo, ale te, które dziś wam zaprezentujemy, są uwielbiane zwłaszcza przez starsze pokolenie. Najważniejszym składnikiem zajadali, a w zasadzie zapijali się nasi...
-
Dzieci obiad! Pamiętasz to danie serwowane przez babcię w upalne dni? Szybka przerwa od zabaw na podwórku
Szybki letni obiad często był pozbawiony mięsa. Zwłaszcza kiedy na dworze panował upał i nikt szczególnie nie odczuwał głodu. Wówczas przepisy babci sprawdzały się najlepiej. Nie musiała długo stać w kuchni, a my uwielbialiśmy wszystko, co...