Lubicie smalec? Smarowidło, które wam pokażemy, jest naprawdę zaskakujące. W smaku do złudzenia przypomina oryginał - serio. Jest jednak znacznie lżejszy i zdrowszy. Nasza propozycja to fasolowy odpowiednik smalcu z cebulką i jabłkiem.
Składniki:
Makrela to bardzo zdrowa ryba. Niegdyś jedzono ją znacznie częściej, niż dziś. Szkoda, bo jest naprawdę bardzo smaczna. Jeśli ją lubicie, koniecznie sprawdźcie nasz przepis. Makrela was nie przekonuje? Mimo wszystko spróbujcie ją odczarować. W formie pasty smakuje naprawdę wyśmienicie.
Składniki:
Przepis pochodzi z: Pasta z makreli i jajek. Przepis na zdrową, rybną przekąskę
To smarowidło sprawdzi się doskonale szczególnie na przyjęciach. Dlaczego? Nie tylko smakuje wybornie, lecz także prezentuje się naprawdę zjawiskowo. Połóżcie ją na grzankach z bagietki, a wszyscy goście będą pytać o przepis.
Składniki:
Pastę podajemy z chrupiącym pieczywem. Możemy też traktować ją jak hummus lub dip i zamaczać w niej słupki surowych warzyw lub paluchy chlebowe.
Przepis pochodzi z: Pasta z zielonego groszku i fety
Jeśli szukacie innych pomysłów na przyjęcie, koniecznie sprawdźcie poniższy filmik. Pokazujemy w nim kilka prostych myków na efektowne dodatki imprezowe.
Jeśli jesteście prawdziwymi mięsożercami i nie wyobrażacie sobie kanapki bez szynki czy pasztetu, ten przepis się wam spodoba. Wymaga naprawdę minimum pracy i czasu, a efekt - uwierzcie nam - zachwyca.
Składniki:
To kolejne smarowidło, które prezentuje się naprawdę efektownie, a smakuje jeszcze lepiej. Przygotujecie je w zaledwie kilka chwil, a wyrazów zachwytu nie będzie końca. Zaufajcie nam i zróbcie pyszną pastę z suszonych pomidorów.
Składniki: