Zupa buraczkowa zwykle pojawia się w postaci tradycyjnej, nie kremu. Ta zblendowana to bardzo ciekawa wersja, której musicie spróbować. Robi się ją bardzo łatwo, a dodatek tymianku sprawi, że na stałe zagości w waszym menu.
Składniki:
Dodatkowo:
Sposób przygotowania:
Wskazówka: Jeśli preferujecie gęstsze zupy, możecie ugotować w niej także całego, obranego ziemniaka i zblendować go razem z innymi składnikami.
Kurczak to zawsze dobra opcja. Jest tani i bardzo łatwy w obróbce. By przygotować ciekawe danie obiadowe, nie potrzeba wiele wysiłku. Wystarczy kilka przypraw, prosty sos i odrobina chęci. Oto przepis na naszą propozycję.
Składniki:
Sos ketchupowy:
Sposób przygotowania:
Przepis pochodzi z: Kurczak pieczony z ryżem w sosie ketchupowym
Nadmiar jedzenia z obiadu warto zapakować w pojemniki i przygotować sobie pyszne lunchboxy do pracy i szkoły. Jeśli wasze pudełka na jedzenie przeszły nieprzyjemnym zapachem, można je odratować. Zobaczcie jak:
Dania makaronowe są świetnymi propozycjami na obiad, ponieważ po ugotowaniu, w zasadzie połowa roboty jest już zrobiona. Wystarczy dodać jakoś sos, może jakieś mięso. Ale jakie? Aby przez wasze brzuchy nie przewijały się wciąż te same potrawy z sosem bolońskim albo serowym, warto zaserwować coś innego.
Składniki:
Sposób przygotowania:
Przepis pochodzi z: Makaron z klopsikami z białej kiełbasy - PowerKuchnia Adriany
Kolejna propozycja to wersja wegetariańska. Pasztet z cukinii podany z pysznym sosem pieczarkowym z pewnością posmakuje nawet tym, którzy na obiad preferują mięsne potrawy. W dodatku po wymieszaniu składników, robi się sam.
Składniki:
Pasztet:
Sos pieczarkowy:
Sposób przygotowania:
Przepis na pasztet pochodzi z: Pasztet z cukinii - pyszna alternatywa dla pasztetów z mięsa [PRZEPIS]
Zobacz również: