W jednym z odcinków "Kuchennych Rewolucji" Magda Gessler odwiedziła restaurację "Łabędź" w Pyskowicach. Choć właścicielka lokalu nie chciała zmian i nie przyjmowała rad od doświadczonej restauratorki, to wielkim powodzeniem podczas kolacji finałowej cieszył się tatar ze śledzia Magdy Gessler. Jak go przygotować? Od tamtego odcinka w sieci krąży wiele przepisów!
A do tatara może ogórki? Sprawdźcie nasz przepis:
Tatar ze śledzia Magdy Gessler rozpoczynamy od pieczenia papryki. Paprykę oczyszczamy, kroimy na ćwiartki i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Pieczemy około 30 minut lub do momentu, gdy zacznie odchodzić skórka. Gdy ostygnie, kroimy drobno. Drobno kroimy też ugotowane na twardo jajka, ogórki, grzybki oraz oczywiście samego śledzia. To musi być naprawdę drobna kostka!
Następnym krokiem podczas przygotowania tatara ze śledzia Magdy Gessler jest sos. Mieszamy wszystkie składniki i doprawiamy solą oraz pieprzem. Całość powinna postać przez godzinę w temperaturze pokojowej. Potem śledzia i sos wstawiamy na godzinę do lodówki. Po tym czasie serwujemy gościom. Tatar ze śledzia Magdy Gessler podajemy z ciemnym pieczywem.