tatar

Więcej o:

tatar

  • Tatar z tuńczyka, śledzia lub wołowy - sprawdzone przepisy na imprezę

    Jak zrobić tatara? Różne sposoby  Tatar nie jest trudny w przygotowaniu, jeśli tylko użyjemy dobrej jakości składników, to nie ma znaczenia, czy będzie to tatar wołowy, tatar z tuńczyka czy tatar ze śledzia - na pewno się uda. Zastanawiasz się, jak zrobić tatara? Trzy smaczne oblicza tatara

  • GIS ostrzega: bakterie E.coli w tatarze wołowym

    E.coli w tatarze Po przeprowadzonych działaniach urzędowych Państwowej Kontroli Sanitarnej zakwestionowano jedną z partii tatara wołowego firmy Sokołów. Jest zanieczyszczona bakterią Escherichia coli, która wytwarza toksynę Shiga (STEC) - wykryto ją w jednej z pięciu próbek. Chodzi dokładnie o

  • Tatar z marchewki Magdy Gessler - klasyk w zupełnie innym wydaniu

    Tradycyjny tatar wołowy to prawdziwy rarytas, ale tatar z marchewki nie ustępuje mu na krok. W niedawnym odcinku "Kuchennych rewolucji" tatar z marchewki Magdy Gessler zrobił prawdziwą furorę. To jak, macie ochotę na coś zupełnie nowego? A może chcecie odkryć najciekawsze przepisy 

  • Tatar - jak przyrządzić go samodzielnie?

    Tatar tradycyjnie powinien być zrobiony z wołowiny lub koniny. W Polsce najczęściej przyrządza się go z tej pierwszej i podaje z żółtkiem i drobno posiekanymi warzywami. Obecnie pod nazwą "tatar" kryją się też dania z ryb, a nawet warzyw. Tatar przygotowuje się z surowego mięsa, więc

  • Tatar ze śledzia, alternatywa idealna na święta i imprezę

    Tatar ze śledzia - składniki: dwa filety śledziowe cebula dwa ogórki kiszone grzybki marynowane sól, pieprz łyżeczka musztardy łyżeczka soku z cytryny łyżka oleju lnianego natka pietruszki koperek Tatar ze śledzia - przygotowanie: Ogórki, cebulę i grzybki oraz śledzia pokrój w drobna

  • Tatar wołowy - król imprezowych zakąsek

    Tatar wołowy - składniki na 4 porcje: 300 g mięsa wołowego 50 g cebuli 50 g ogórka kiszonego 50 g grzybków marynowanych 20 g ulubionej musztardy 15 g oleju/oliwy sól, pieprz natka pietruszki Do serwowania: 4 żółtka (po jednym na każdą porcję) Tatar wołowy - sposób przygotowania: Oczyszczoną z