tatar
-
Tatar - przepis na ucztę dla mięsożerców. Ważna jest dobra wołowina, ale nie tylko
Tatar to przystawka, która sympatię mięsożerców zyskała za czasów świetności barów typu "wódka i zakąska". Jednak odpowiednio przygotowany tatar może być naprawdę wykwintnym daniem, którego nie powstydziłaby się najlepsza restauracja. Jak zatem...
-
Jak zrobić tatara? Tradycyjny przepis na befsztyk tatarski. Dzięki temu dodatkowi wychodzi taki, że palce lizać
Tatar to wyśmienita, szlachetna przystawka z wysokiej klasy wołowiny podanej w towarzystwie piklowanych warzyw, grzybów oraz żółtka. Dobrze wykonany befsztyk tatarski to prawdziwy rarytas, a my mamy dla was tradycyjny i sprawdzony przepis na to...
-
Tatar ze śledzi. Magda Gessler zdradza przepis na idealną przystawkę - nie tylko na święta
Przepis na tatar ze śledzia dał się poznać dzięki najbardziej charyzmatycznej restauratorce w Polsce. Przepis Magdy Gessler na tatar ze śledzia jest banalny, a efekt smakowy rewelacyjny. Chcesz zaskoczyć swoich gości podczas świątecznych spotkań?...
-
Tatar ze śledzia Magdy Gessler to hit na imprezy. Jak go zrobić? [PRZEPIS]
Magda Gessler to marka sama w sobie. Nikomu nie trzeba jej przedstawiać. Nic dziwnego, że każdy jej przepis cieszy się olbrzymim powodzeniem w sieci. Nie inaczej jest w przypadku tatara ze śledzia Magdy Gessler. Zdradzamy przepis na ten obłędny...
-
Tatar z tuńczyka, śledzia lub wołowy - sprawdzone przepisy na imprezę
Tradycyjna forma tego dania to tatar wołowy, ale równie dobrze można zrobić tatar z tuńczyka lub tatar ze śledzia. Sprawdź wszystkie pyszne oblicza.
-
Tatar z marchewki Magdy Gessler - klasyk w zupełnie innym wydaniu
Tatar z marchewki z powodzeniem może zastąpić tradycyjnego tatara przygotowanego z mięsa wołowego. Jak go przygotować? To wcale nie jest trudne. Sprawdźcie, jak się robi tatar z marchewki Magdy Gessler.
-
GIS ostrzega: bakterie E.coli w tatarze wołowym
Główny Inspektorat Sanitarny opublikował ogłoszenie dotyczące kolejnego produktu niezdatnego do spożycia. W tatarze wołowym znaleziono bakterie E.coli.
-
Tatar z łososia, czyli mniej tradycyjna wersja przystawki z surowym mięsem
Tatar z łososia to danie, które coraz śmielej wkracza na nasze stoły. Często spotykamy go w barach sushi, ale nie musi to być jedyna okoliczność jedzenia tej pysznej przystawki. Przygotujcie go według naszego przepisu i zaserwujcie swoim gościom...
-
Pojedynek dań: na ciepło - grillowane krewetki z czosnkiem i młotkowanym pieprzem vs. tatar z majonezem rydzowym
W czwartym, finałowym starciu, Adriana Marczewska i Tomasz Pazdyk stoczą pojedynek na dania na ciepło i na zimno. Kto wygra? Rozgrzewające krewetki z chilli, a może wspaniały i aromatyczny tatar siekany z olejem rydzowym? Do biegu, gotowi, start!
-
Jak zrobić tatar? Podpowiadamy, jak przyrządzić wspaniałego, klasycznego tatara
Tradycyjny tatar to przysmak znany w naszej kuchni od dawna. Jego specyfika przyciąga wielu smakoszy mięsa. Sposobów na przygotowanie tatara jest tyle ile gustów. Jest to danie, które można łatwo przygotować, lecz należy mu poświęcić należytą uwag...
-
Placki ziemniaczane według przepisu babci. Wystarczy dodać ten składnik, a placki nie ściemnieją
-
Jak zrobić kopytka, żeby nie były twarde i gumowate? Dużo osób popełnia błąd z mąką
-
Naleśniki na krokiety skrywają sekret, który zdradziła nam kucharka weselna. Będą sprężyste, ale ważne jest masło
-
Knedle - przepis na przysmak z dzieciństwa. Sekretem jest ciasto z dodatkiem, którego brak w innych kluskach
-
Jak zrobić racuchy drożdżowe? Cukiernik zdradził nam przepis na pulchne i słodkie placuszki
- Jak zrobić bigos z młodej kapusty? Prosty sposób na sycący obiad i... wyczyszczenie lodówki
- Sposób na nornice - najlepsze metody, które uratują uprawę warzyw i roślin w twoim ogrodzie
- Cukinia faszerowana. Dodaj do farszu te składniki, a domownicy będą błagać o dokładkę
- Czym zastąpić masło w cieście? Jest kilka zdrowych zamienników, które sprawdzą się w wypiekach
- Dodaj czekoladę do cukinii, a wyjdzie ci ciasto. Czy to może być smaczne?
-
Jak zrobić tatar ze śledzia? Popularny przepis na tatar rybny - na imprezę i na co dzień
Tatar ze śledzia to danie często wybierane w okresie postu. Możemy je zatem z powodzeniem serwować zarówno na Wielkanoc, jak i na stół wigilijny. Świetnie sprawdzi się jako smakowita alternatywa dla śledzi w oleju czy sałatki śledziowej.