tatar
-
W PRL-u zajadały się elity, ja uwielbiam do dziś. Kultową przystawkę robię z najlepszego mięsa [PRZEPIS, ZDJĘCIA]
Tatar to z całą pewnością danie, obok którego nikt nie przejdzie obojętnie. Siekana wołowina z dodatkami święciła tryumfy w czasach PRL-u, gdzie serwowana była w restauracjach przeznaczonych dla elit i dygnitarzy, później zaczęła pojawiać się takż...
-
Tatar na sylwestra. Robię z mięsem jedną rzecz, a szwagier bierze na wynos. Nie chodzi o dodatki
Tatar jest jak "M jak miłość". Każdy zna, każdy wie, o co chodzi, nie każdy lubi i to jest okej. Jednak przepis, który chcę wam dziś zdradzić, zasmakuje każdemu smakoszowi mięsa. Tę przekąskę na sylwestra robię od lat i niestety - tak chyba...
-
Świąteczna przekąska dla prawdziwych smakoszy. Weź najlepszą rybę i ostry nóż - gościom język spadnie na kolana
Ryby na naszych stołach królują w święta i od święta, ale dzisiejszy przepis będzie idealny na każdą imprezę oraz na romantyczną kolację. Łosoś w tej wersji to uczta dla smakoszy, a sposób wykonania jest banalny. Dodaj kilka aromatycznych...
-
Lubisz tatar? W takim razie to quiz dla Ciebie! Zawalcz o 7/7!
.
-
Anna Lewandowska podzieliła się trikiem na tatara. Kluczem do sukcesu jest metoda przygotowania mięsa
Anna Lewandowska coraz częściej dzieli się przepisami prosto ze swojej kuchni. Tym razem padło na tatara. Z fanami postanowiła podzielić się kluczem do sukcesu. Okazuje się, że w smaku tatara najważniejsza jest metoda przygotowania mięsa. Co zatem...
-
Tatar - przepis na ucztę dla mięsożerców. Ważna jest dobra wołowina, ale nie tylko
Tatar to przystawka, która sympatię mięsożerców zyskała za czasów świetności barów typu "wódka i zakąska". Jednak odpowiednio przygotowany tatar może być naprawdę wykwintnym daniem, którego nie powstydziłaby się najlepsza restauracja. Jak zatem...
-
Jak zrobić tatara? Tradycyjny przepis na befsztyk tatarski. Dzięki temu dodatkowi wychodzi taki, że palce lizać
Tatar to wyśmienita, szlachetna przystawka z wysokiej klasy wołowiny podanej w towarzystwie piklowanych warzyw, grzybów oraz żółtka. Dobrze wykonany befsztyk tatarski to prawdziwy rarytas, a my mamy dla was tradycyjny i sprawdzony przepis na to...
-
Tatar ze śledzi. Magda Gessler zdradza przepis na idealną przystawkę - nie tylko na święta
Przepis na tatar ze śledzia dał się poznać dzięki najbardziej charyzmatycznej restauratorce w Polsce. Przepis Magdy Gessler na tatar ze śledzia jest banalny, a efekt smakowy rewelacyjny. Chcesz zaskoczyć swoich gości podczas świątecznych spotkań?...
-
Tatar ze śledzia Magdy Gessler to hit na imprezy. Jak go zrobić? [PRZEPIS]
Magda Gessler to marka sama w sobie. Nikomu nie trzeba jej przedstawiać. Nic dziwnego, że każdy jej przepis cieszy się olbrzymim powodzeniem w sieci. Nie inaczej jest w przypadku tatara ze śledzia Magdy Gessler. Zdradzamy przepis na ten obłędny...
-
Tatar z tuńczyka, śledzia lub wołowy - sprawdzone przepisy na imprezę
Tradycyjna forma tego dania to tatar wołowy, ale równie dobrze można zrobić tatar z tuńczyka lub tatar ze śledzia. Sprawdź wszystkie pyszne oblicza.
- Z rzadkiej masy w idealnie aksamitny i gęsty krem. Patent Anny Starmach
- Wlej łyżeczkę przed gotowanie jajek. Skorupki nie popękają
- Inwestycja w ludzi to inwestycja w przyszłość firmy. Jak robi to Amazon? MATERIAŁ PROMOCYJNY
- Placki ziemniaczane Gessler nigdy nie ciemnieją. Sekretem ten składnik
- We wrześniu zawsze robię to ciasto. Z foremki znika w 5 minut
- Tak jedzą placki ziemniaczane w Beskidach. Zaskakujące połączenie z... gołąbkami
- Strzelczyk wyszedł poza ramy. Niektórym opada szczęka na widok tego składnika w pomidorowej
- Uwaga, działkowiczu. Przyszła pora na zasadzenie pikantnego warzywa
- Szybko zrobisz, jeszcze szybciej zniknie. Każdy zapyta o przepis na to ciasto francuskie
- Czym zajadali się bohaterowie kultowych filmów? Sprawdź, jak dobrze je pamiętasz
-
Tatar z marchewki Magdy Gessler - klasyk w zupełnie innym wydaniu
Tatar z marchewki z powodzeniem może zastąpić tradycyjnego tatara przygotowanego z mięsa wołowego. Jak go przygotować? To wcale nie jest trudne. Sprawdźcie, jak się robi tatar z marchewki Magdy Gessler.
-
GIS ostrzega: bakterie E.coli w tatarze wołowym
Główny Inspektorat Sanitarny opublikował ogłoszenie dotyczące kolejnego produktu niezdatnego do spożycia. W tatarze wołowym znaleziono bakterie E.coli.
-
Tatar z łososia, czyli mniej tradycyjna wersja przystawki z surowym mięsem
Tatar z łososia to danie, które coraz śmielej wkracza na nasze stoły. Często spotykamy go w barach sushi, ale nie musi to być jedyna okoliczność jedzenia tej pysznej przystawki. Przygotujcie go według naszego przepisu i zaserwujcie swoim gościom...
-
Pojedynek dań: na ciepło - grillowane krewetki z czosnkiem i młotkowanym pieprzem vs. tatar z majonezem rydzowym
W czwartym, finałowym starciu, Adriana Marczewska i Tomasz Pazdyk stoczą pojedynek na dania na ciepło i na zimno. Kto wygra? Rozgrzewające krewetki z chilli, a może wspaniały i aromatyczny tatar siekany z olejem rydzowym? Do biegu, gotowi, start!
-
Jak zrobić tatar? Podpowiadamy, jak przyrządzić wspaniałego, klasycznego tatara
Tradycyjny tatar to przysmak znany w naszej kuchni od dawna. Jego specyfika przyciąga wielu smakoszy mięsa. Sposobów na przygotowanie tatara jest tyle ile gustów. Jest to danie, które można łatwo przygotować, lecz należy mu poświęcić należytą uwag...
-
Jak zrobić tatar ze śledzia? Popularny przepis na tatar rybny - na imprezę i na co dzień
Tatar ze śledzia to danie często wybierane w okresie postu. Możemy je zatem z powodzeniem serwować zarówno na Wielkanoc, jak i na stół wigilijny. Świetnie sprawdzi się jako smakowita alternatywa dla śledzi w oleju czy sałatki śledziowej.