tatar

Więcej o:

tatar

  • Tatar z tuńczyka, śledzia lub wołowy - sprawdzone przepisy na imprezę

    Jak zrobić tatara? Różne sposoby Tatar nie jest trudny w przygotowaniu, jeśli tylko użyjemy dobrej jakości składników, to nie ma znaczenia, czy będzie to tatar wołowy, tatar z tuńczyka czy tatar ze śledzia - na pewno się uda. Zastanawiasz się, jak zrobić tatara? Trzy smaczne oblicza tatara

  • Tatar z marchewki Magdy Gessler - klasyk w zupełnie innym wydaniu

    Tradycyjny tatar wołowy to prawdziwy rarytas, ale tatar z marchewki nie ustępuje mu na krok. W niedawnym odcinku "Kuchennych rewolucji" tatar z marchewki Magdy Gessler zrobił prawdziwą furorę. To jak, macie ochotę na coś zupełnie nowego? A może chcecie odkryć najciekawsze przepisy wegetariańskie

  • Tatar - jak przyrządzić go samodzielnie?

    Tatar tradycyjnie powinien być zrobiony z wołowiny lub koniny. W Polsce najczęściej przyrządza się go z tej pierwszej i podaje z żółtkiem i drobno posiekanymi warzywami. Obecnie pod nazwą "tatar" kryją się też dania z ryb, a nawet warzyw. Tatar przygotowuje się z surowego mięsa, więc musimy kupić

  • Tatar ze śledzia Magdy Gessler to hit na imprezy. Jak go zrobić? [PRZEPIS]

    Tatar ze śledzia Magdy Gessler W jednym z odcinków "Kuchennych Rewolucji" Magda Gessler odwiedziła restaurację "Łabędź" w Pyskowicach. Choć właścicielka lokalu nie chciała zmian i nie przyjmowała rad od doświadczonej restauratorki, to wielkim powodzeniem podczas kolacji finałowej cieszył się tatar

  • GIS ostrzega: bakterie E.coli w tatarze wołowym

    E.coli w tatarze Po przeprowadzonych działaniach urzędowych Państwowej Kontroli Sanitarnej zakwestionowano jedną z partii tatara wołowego firmy Sokołów. Jest zanieczyszczona bakterią Escherichia coli, która wytwarza toksynę Shiga (STEC) - wykryto ją w jednej z pięciu próbek. Chodzi dokładnie o

  • Tatar z łososia, czyli mniej tradycyjna wersja przystawki z surowym mięsem

    Tatar z łososia Tatar z łososia to wykwintna przystawka. Znajdzie swoich zwolenników nie tylko wśród smakoszy sushi. Łosoś słynie z bardzo delikatnego, różowego mięsa, które sprawdzi się zwłaszcza w połączeniu z chrupiącym porem lub szalotką. Wiele osób je tę rybę na surowo w postaci sashimi