wołowina

Więcej o:

wołowina

  • Mongolian beef / Wołowina po mongolsku

    kukurydzianą. Na głębokiej patelni rozgrzej olej. Dodaj wołowinę i smaż około 5 minut, często mieszając. Gdy zacznie się rumienić, wlej przygotowany wcześniej sos i smaż dalej, aż sos mocno zgęstnieje i dokładnie oblepi całe mięso. Na koniec dodaj posiekaną dymkę i zdejmij patelnię z ognia. Wołowinę po

  • Wołowina po burgundzku - danie z klasą

    Wołowina po burgundzku – co to jest? Wołowina po burgundzku, czyli Boeuf Bourguignon, to klasyczne danie rodem z kuchni francuskiej, które zachwyca nie wymyślnością i różnorodnością, ale klasycznym, wyważonym smakiem i prostotą połączeń. To wyśmienity gulasz - kruche mięso, aksamitny sos i

  • Mini Burgery z szarpaną wołowiną i serem Cheddar

    wymieszaj dokładnie z sosem z pieczenia. Bułki do burgerów przekrój na pół i podgrzej przez minutę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C. Dolne części bułek posmaruj majonezem i przykryj sałatą. Na sałatę nałóż solidne porcje nadal gorącej szarpanej wołowiny. Przykryj wołowinę plastrami kremowego sera, a

  • Jak zrobić ramen? To japońskie danie możemy przyrządzić w domu

    zależności od regionu i może być z drobiu, wieprzowiny, wołowiny lub ryb.  Dodatki do ramenu. Z czym go się je?  Wśród wielu stosowanych dodatków do ramenu, każdy znajdzie coś dla siebie. Najczęściej podaje się ją z jajkiem które jest marynowane w sosie sojowym i gotowane na półmiękko, suszonymi

  • Perfekcyjny rosół. Babcie mają sposoby, o których nie wszyscy wiedzą

    wołowinę), cielęcinę. Do gotowania perfekcyjnego rosołu nie sprawdzi się tylko wieprzowina. Pozostałe mięsa jak najbardziej. Perfekcyjny rosół. Tylko rozmrożone lub świeże mięso Pamiętajmy także, w przypadku, gdy korzystamy z zamrożonego mięsa, aby wyjąć je odpowiednio wcześniej z zamrażarki. Musi być

  • Ostatni tydzień z Restaurant Week. Te restauracje musisz odwiedzić!

    Niewinni Czarodzieje, koniecznie musisz to nadrobić! To projekt gastronomiczno-lifestylowy, którego inspiracją był film Andrzeja Wajdy pt. "Niewinni Czarodzieje". W festiwalowym menu czeka na Ciebie m.in. wołowina z truflą i kizami; kaczka, węgorz z foie gras z musem z pietruszki i dymem

  • Rosół jak u babci? Triki, dzięki którym wasz będzie najlepszy na świecie

    , będzie to najlepszy wybór. Do tego przyda się jeszcze kawałek wołowiny (np. szponder), można też dodać mięso z kaczki. Kolejnym składnikiem są warzywa. Do rosołu należy wrzucić włoszczyznę - marchewkę, pietruszkę, por, seler. Warto przygotować także cebulę i natkę pietruszki. Uwaga - gdy kupujecie