Więcej przepisów na proste dania i dodatki znajdziesz na Gazeta.pl.
Do przygotowania tej sałatki najłatwiej będzie użyć gotowych, ugotowanych buraków. Bez problemu znajdziesz je w supermarketach. Sałatka ta jest sycąca i bardzo bogata w smaku - będzie stanowiła doskonały pomysł na obiad.
1. Na suchej patelni upraż słonecznik i płatki migdałów,
2. Buraki posyp tymiankiem, owiń w folię aluminiową i piecz je przez 20 minut w rozgrzanym do 180 st. C. piekarniku,
3. W małej miseczce przygotuj sos: ocet balsamiczny wymieszaj z miodem, oliwą, solą i pieprzem,
4. Na talerzu wyłóż umytą rukolę, pokrojony w kostkę ser i pokrojone cienko buraki. Posyp uprażonym słonecznikiem i migdałami, a na koniec polej sosem. Podawaj ze świeżą bagietką.