Więcej sprawdzonych przepisów znajdziesz na naszej stronie głównej Gazeta.pl.
Rosół Magdy Gessler jest pełen dobrej jakości mięsa i aromatycznych warzyw. Można serwować go z pokrojoną w kostkę marchewką i makaronem. Przyda się też świeża natka pietruszki do posypania dania. W pysznym daniu restauratorki główną rolę zagrała kura rosołowa, do której dołączył wołowy szponder. Aby zupa wyszła idealnie, nie warto pomijać żadnego z wymienionych składników.
1. Przygotuj duży garnek. Wlej do niego około 4 litry wody,
2. Umyj mięso i przełóż do garnka. Zagotuj, a następnie zmniejsz moc palnika na minimalną. Gotuj bez przykrycia około godzinę, regularnie zbierając szumowiny,
3. Po godzinie dodaj warzywa. Marchewkę, pietruszkę i seler przekrój na cztery części. Pora lekko zgnieć, aby wydobyć pełen aromat. Pamiętaj też o opaleniu cebuli przed jej dodaniem do garnka,
4. Do gotującego się rosołu dodaj wszystkie przyprawy. Gotuj na małym ogniu przez 1,5-2 godziny,
5. Na koniec dopraw solą do smaku. Serwuj z makaronem, pokrojoną w kostkę marchewką i natką pietruszki.