Więcej przepisów na obiadowe klasyki znajdziesz na naszej stronie głównej Gazeta.pl
Jeśli mówimy o krupniku, pojawiają się dwie grupy miłośników tego klasyka. Jedni uważają, że jedyny słuszny krupnik to ten na kurczaku - lekki i pożywny. Drudzy natomiast bronią tezy, że jeśli krupnik, to tylko i wyłącznie na żeberku z dodatkiem wędzonki, który jest mięsny, aromatyczny i sycący. A gdzie wielbiciele podrobów? Jesteście tutaj? Dziś przychodzimy z przepisem, który na pewno przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom tradycyjnych zup oraz nieco zapomnianych podrobów. W tym przepisie na krupnik użyjemy podrobów z kurczaka, ale równie dobrze sprawdzą się podroby z indyka czy z kaczki. Do dzieła!
Potrzebne składniki:
Krupnik na podrobach - jak go zrobić?
Krupnik na podrobach to świetna propozycja obiadowa, szczególnie kiedy zostało ci zbyt dużo miesiąca do końca pieniędzy, albo po prostu nie chcesz jeść ciągle tak samo przyrządzonej zupy. Żeby jeszcze podrasować smak, polecam razem z podrobami ugotować 2-3 suszone śliwki. Ten smak pokocha twoja rodzina. Smacznego!
Haps.pl jest dla Was i dla Was piszemy o kulinariach. Nie oznacza to jednak, że nie pamiętamy i nie myślimy o Ukrainie. Wszystkie najważniejsze informacje znajdziecie w tych miejscach: wiadomości.gazeta.pl,kobieta.gazeta.pl/ukraina.