Placki twarogowe, czyli śniadanie w 5 minut. Jeden składnik sprawi, że będą delikatnie kremowe

Placki twarogowe to wspaniały pomysł na szybkie śniadanie dla wielbicieli słodkich posiłków. Nie dość, że placuszki wychodzą przepyszne, to jeszcze za sprawą jednego składnika będą kremowe i delikatne. O jaki składnik chodzi? O budyń waniliowy. Takie placuszki zasługują na miano śniadania mistrzów.

Więcej przepisów znajdziesz na naszej stronie głównej Gazeta.pl

Jeśli jestem fanem śniadań na słodko, a dodatkowo rano nie masz nadmiaru czasu na gotowanie, mamy dla ciebie świetny przepis na pożywne śniadanie, które zrobisz w 5 minut. Placuszki twarogowe z dodatkiem proszku budyniowego są przepyszne, świetnie smakują z dodatkiem owoców lub miodu, świetnie nadają się także do lunch boxa albo jako słodki podwieczorek - możliwości jest cała masa. Zapraszamy do przepisu, który powinien znać każdy szanujący się fan szybkich dań.

Placki twarogowe - przepis na śniadanie w 5 minut

Potrzebne składniki:

  • 250 g twarogu (tłustego lub półtłustego)
  • 50 g cukru
  • 2 średnie jajka
  • 1 opakowanie budyniu śmietankowego
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Placki twarogowe - sposób przygotowania

  1. Przygotuj miseczkę i dodaj twaróg. Ręcznie lub za pomocą widelca rozdrobnij go na mniejsze kawałki. Następnie wbij jajka i dodaj resztę składników.
  2. Mikserem lub blenderem ręcznym połącz wszystkie składniki na gładką, jednolitą masę.
  3. Rozgrzej patelnię (nie musisz jej wcześniej natłuszczać) i za pomocą łyżki lub małej chochelki nakładaj porcje ciasta. 
  4. Placuszki twarogowe smaż na złoty kolor z obu stron. Podawaj z ulubionymi owocami lub oprószone cukrem pudrem.

Dosłownie 5 minut i pyszne śniadanie gotowe. Taki posiłek z pewnością zasmakuje i małym, i dużym. Smacznego!

Zobacz wideo

Haps.pl jest dla Was i dla Was piszemy o kulinariach. Nie oznacza to jednak, że nie pamiętamy i nie myślimy o Ukrainie. Wszystkie najważniejsze informacje znajdziecie w tych miejscach: wiadomości.gazeta.pl,kobieta.gazeta.pl/ukraina.

Więcej o:
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.