Proste placki Ani Starmach zrobisz w pięć minut, a z talerzy znikną w pięć sekund. Ważnym dodatkiem jest cynamon

Proste placuszki jabłkowe Ani Starmach to wspaniała i zdrowa przekąska dla małych i dużych. Ich przygotowanie jest bardzo proste i nie zajmie ci więcej niż 5 minut. Jeśli nagle najdzie cię ochota na słodką i zdrową przekąskę, proste placki Ani Starmach sprawdzą się idealnie.

Więcej przepisów znajdziesz na naszej stronie głównej Gazeta.pl

Któż z nas nie przepada ze delikatnymi placuszkami z jabłkami? Ania Starmach podzieliła się przepisem na proste placki, które uwielbiają jej dzieci, ale z pewnością zasmakują także starszym fanom słodkich i zdrowych przekąsek. Jak się robi takie placuszki? Przede wszystkim szybko! Dodaj cynamon i ciesz się smaczną i zdrową przekąską.

Jagodzianki z kruszonkąPrzepis na domowe i puszyste bułeczki drożdżowe

Proste placki Ani Starmach - przepis

Potrzebne składniki:

  • 1 obrane i pokrojone na kawałki jabłko
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 2 łyżki płatków owsianych
  • 1 jajko
  • 3 łyżki mleka
  • odrobina cynamonu
  • kilka rodzynek
  • 1 łyżka oleju

Placki Ani Starmach - sposób wykonania:

  1. Do misy blendera włóż pokrojone jabłko i zblenduj je na papkę.
  2. Do jabłka dodaj mąkę, płatki, dodaj mleko, wbij jajko oraz dodaj cynamon. Całość zmiksuj na gładką, jednolitą masę. 
  3. Do masy na placuszki dodaj kilka rodzynek i łyżkę oleju. Całość dokładnie wymieszaj.
  4. Porządnie rozgrzej patelnię i nakładaj porcję ciasta. Smaż z obu stron na apetyczny, złotobrązowy kolor. 

Ciasto z ryżem preparowanym - prosty przepisCiasto z ryżem preparowanym, które zrobisz w pół godziny!

Takie placuszki znikają z talerzy w kilka sekund. Podaj je z ulubionymi owocami lub bitą śmietaną - dzieci (i nie tylko) będą się zajadać. Smacznego!

Zobacz wideo

Haps.pl jest dla Was i dla Was piszemy o kulinariach. Nie oznacza to jednak, że nie pamiętamy i nie myślimy o Ukrainie. Wszystkie najważniejsze informacje znajdziecie w tych miejscach: wiadomości.gazeta.pl, kobieta.gazeta.pl/ukraina.

Więcej o: