Więcej ciekawych przepisów znajdziecie na naszej stronie głównej Gazeta.pl.
Śniadania, (a czasem również kolacje), kojarzą się z prostymi potrawami, których przygotowanie nie zajmuje wiele czasu. Jednym z takich dań jest jajecznica. Choć jest zdrowa sama w sobie, można sprawić, by stała się jeszcze bardziej wartościowa. Kluczem do sukcesu jest odpowiednia obróbka żółtek - im bardziej płynne, tym więcej cennych składników odżywczych zawierają. Prezentujemy przepis na jajecznicę z żółtkiem tak płynnym... jak tylko się da!
Do naszej jajecznicy potrzeba kilku składników:
Użyj jajek w temperaturze pokojowej - pójdzie Ci szybciej i łatwiej, dzięki temu, że białko zetnie się równomiernie na całej patelni.
Jajecznica z płynnym żółtkiem jest prosta do przygotowania. Oto instrukcja przyrządzenia tej potrawy tak, aby żółtko było tak płynne, jak to tylko możliwe:
Haps.pl jest dla Was i dla Was piszemy o kulinariach. Nie oznacza to jednak, że nie pamiętamy i nie myślimy o Ukrainie. Wszystkie najważniejsze informacje znajdziecie w tych miejscach: wiadomości.gazeta.pl, kobieta.gazeta.pl/ukraina.