Pierogi to bez wątpienia jedno z ulubionych dań obiadowych Polaków. Istnieje mnóstwo sposobów ich podawania, jak i pomysłów na farsz. Tym razem popularna dziennikarka Katarzyna Bosacka o swojego kanału na YouTube zaprosiła Ukrainkę od wielu lat mieszkającą w Polsce, panią Marię, która zademonstrowała, jak robi się robi je we Lwowie.
Według obliczeń dziennikarki porcja pierogów bez mięsa z kaszą gryczaną z twarogiem i cebulką powinna kosztować nie więcej niż 1,50 zł, natomiast z dodatkiem boczku - 2,30 zł! Jak zatem widać, można gotować obiady i smacznie i tanio.
Przeczytaj więcej na stronie głównej Gazeta.pl.
Do ciasta:
Haps.pl jest dla Was i dla Was piszemy o kulinariach. Nie oznacza to jednak, że nie pamiętamy i nie myślimy o Ukrainie. Wszystkie najważniejsze informacje znajdziecie w tych miejscach: wiadomości.gazeta.pl, kobieta.gazeta.pl/ukraina.