Więcej przepisów na tradycyjne dania znajdziesz na naszej stronie głównej Gazeta.pl.
Alton Crawford Brown Jr. to znany w Stanach Zjednoczonych szef kuchni i prezenter. Jest także gospodarzem i twórcą programu telewizyjnego Food Network, Dobre jedzenie, a jego książki kucharskie sprzedają się w milionach egzemplarzy. Ogromną popularnością cieszy się także jego blog kulinarny, na którym zdradził sekret idealnych naleśników. Okazuje się, że ciasto warto włożyć do lodówki przed smażeniem.
1. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki w dużej misce. Najłatwiej będzie ci zrobić to blenderem. Następnie włóż ciasto naleśnikowe do lodówki na godzinę. Dzięki temu wszystkie bąbelki opadną, a ciasto będzie mniej podatne na rozrywanie podczas smażenia,
2. Rozgrzej patelnię na średnim ogniu (możesz dodatkowo wysmarować ją masłem). Następnie wlej niewielką ilość ciasta (około 1/4 szklanki) i rozprowadź ciasto na całej patelni. Smaż około 45 sekund z każdej strony. Powtarzaj ten krok do momentu, aż skończy się ciasto,
3. Serwuj z ulubionymi dodatkami. Przepis doskonale nadaje się zarówno do naleśników na słodko, jak i na słono.
***
Haps.pl jest dla Was i dla Was piszemy o kulinariach. Nie oznacza to jednak, że nie pamiętamy i nie myślimy o Ukrainie. Wszystkie najważniejsze informacje znajdziecie w tych miejscach: wiadomości.gazeta.pl, kobieta.gazeta.pl/ukraina.