Więcej zup prosto z babcinej kuchni znajdziesz na naszej stronie głównej Gazeta.pl
Jeśli mówimy o tradycyjnych polskich zupach, krupnik na pewno znajduje się w czołówce naszych ulubionych. Nie tylko jest pyszny, ale również pożywny i sycący. Wielu z nas z rozrzewnieniem wspomina czasy dzieciństwa, kiedy biegiem wracaliśmy ze szkoły i wpadaliśmy do kuchni, gdzie unosił się zapach pysznej, domowej zupy, a nasze babcie z troską pytały, czy nie chcemy dokładki. Dziś mamy dla ciebie przepis na krupnik, który przypomni ci smak dzieciństwa. Dawno temu, kiedy w czasach PRL-u ciężko było o dobrej jakości mięso, babcie radziły sobie, jak mogły. Wówczas królowały podroby - żołądki, serduszka, nereczki, wątróbki. Dziś niestety po podroby sięgamy coraz rzadziej, a wielka szkoda, bo ich smak potrafi być naprawdę wyjątkowy.
Krupnik - przepis na zupę z dawnych lat
Składniki:
Krupnik - sposób wykonania:
Taki krupnik świetnie smakuje z natką pietruszki lub posiekanym koperkiem i obowiązkowo z kromką świeżego chleba. Jeśli szukasz pomysłu na dzisiejszy obiad, prawdziwy, polski krupnik będzie idealnym pomysłem. Smacznego!
Haps.pl jest dla Was i dla Was piszemy o kulinariach. Nie oznacza to jednak, że nie pamiętamy i nie myślimy o Ukrainie. Wszystkie najważniejsze informacje znajdziecie w tych miejscach: wiadomości.gazeta.pl,kobieta.gazeta.pl/ukraina.