Więcej obiadowo - grillowych inspiracji znajdziesz na naszej stronie głównej Gazeta.pl
Majówka w pełni a ty szukasz pomysłu na obiad, który będzie smaczny i dodatkowo wpisze się w klimat? Karkówka z grilla będzie idealnym pomysłem. Możesz mieć pewność, że to danie zasmakuje wszystkim, ale najważniejsza jest marynata. Jak zamarynować karkówkę, by wyszła aromatyczna, krucha i soczysta zarazem? Przepis na musztardowo - miodową marynatę wzbogaciliśmy o kilka przypraw i ziół. Ważne jednak, jakiej musztardy używasz - najlepiej pomiń bardzo ostrą musztardę rosyjską lub gruboziarnistą musztardę francuską. Do marynaty tylko Dijon - lekko ostra, kremowa musztarda sprawdzi się perfekcyjnie.
Potrzebne składniki:
Karkówka z grilla z musztardowo-miodowej marynacie - sposób wykonania
Taki obiad to kwintesencja majówkowego smaku. Karkówka z grilla to coś, co kochamy wszyscy bez wyjątku a przygotowana w ten sposób to prawdziwa rozkosz dla mięsożerców. Podaj ją z warzywami z grilla i ciesz się majówkową ucztą.
Haps.pl jest dla Was i dla Was piszemy o kulinariach. Nie oznacza to jednak, że nie pamiętamy i nie myślimy o Ukrainie. Wszystkie najważniejsze informacje znajdziecie w tych miejscach: wiadomości.gazeta.pl, kobieta.gazeta.pl/ukraina.