Więcej trików przydatnych w kuchni znajdziesz na naszej stronie głównej Gazeta.pl
Placki ziemniaczane najlepsze są wtedy, kiedy z zewnątrz apetycznie chrupią, a w środku są miękkie i delikatne. Dziś zdradzimy wam sekret szefa kuchni na bosko chrupiące placki ziemniaczane. Cały myk polega na wcześniejszym podgotowaniu ziemniaków.
Lista składników:
Takie placki smakują jak w najlepszej restauracji. Dzięki wcześniejszemu podgotowaniu, placki ziemniaczane będą bosko chrupiące, a za sprawą starcia ziemniaków na tarce o grubych oczkach, środek pozostanie delikatny. Dodaj do tego swoje ulubione dodatki i ciesz się najlepszymi plackami ziemniaczanymi, jakie jadłeś.
Haps.pl jest dla Was i dla Was piszemy o kulinariach. Nie oznacza to jednak, że nie pamiętamy i nie myślimy o Ukrainie. Wszystkie najważniejsze informacje znajdziecie w tych miejscach: wiadomości.gazeta.pl,kobieta.gazeta.pl/ukraina.
Dziękujemy za przeczytanie artykułu!