Więcej słodkich przepisów znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl
Rabarbar można przyrządzać na wiele sposobów. Kompot, ciasto oraz zapiekany pod pierzynką z kruszonki. Nasz przepis jest błyskawiczny i banalnie łatwy w przygotowaniu. Kruszonka w połączeniu z owocami stanowi idealne połączenie. Kwasowość rabarbaru świetnie równoważy słodkość kruszonki. Jeśli zastanawiasz się nad ekspresowym deserem to wypróbuj już dziś i ciesz się smakiem lata na talerzu.
Składniki:
Nadzienie:
Kruszonka:
Przygotowanie:
Tak przygotowany deser śmiało podawaj z kulką lodów śmietankowych lub waniliowych. To wspomnienie wakacji i letnich wieczorów. Zrobisz raz i już na zawsze będziesz się zajadać rabarbarem pod kruszonką. Smacznego!
Haps.pl jest dla Was i dla Was piszemy o kulinariach. Nie oznacza to jednak, że nie pamiętamy i nie myślimy o Ukrainie. Wszystkie najważniejsze informacje znajdziecie w tych miejscach: wiadomości.gazeta.pl,kobieta.gazeta.pl/ukraina.