rabarbar
-
Zapomnij o lemoniadzie i gotowych sokach. Wystarczy 10 minut. Całą robotę robi ten dodatek
Jak zrobić kompot z rabarbaru i jabłek? Teoretycznie w jego ugotowaniu nie ma nic skomplikowanego. Efekty jednak często okazują się mało zachwycające. Na szczęście łatwo unikniesz rozczarowań, jeśli będziesz pamiętać o jednej zasadzie.
-
Rabarbarowa rozkosz na pulchnym placku. Tego ciasta nie przebije nawet najlepszy sernik czy beza
Przemierzanie świata w poszukiwaniu nowych smaków to absolutnie przepiękna przygoda, jednak czasami najlepsze przepisy czekają w naszych domach czy babcinych przepiśnikach. Idealnym na to przykładem jest ciasto z rabarbarem, które jest niebiańsko...
-
Sezon na to wiosenne warzywo powoli się kończy. Teraz jest najlepszy czas, żeby je wykorzystać
To już ostatnie tygodnie na zdobycie świeżego i dobrego rabarbaru, po połowie czerwca będzie już za późno, ponieważ powoli kończy się na niego najlepszy sezon. Jeśli jeszcze nie przygotowałeś żadnego dania z tym pysznym dodatkiem, teraz jest...
-
Trik babci Zosi na rabarbar to kuchenny hit. Nawodni w upał i zasmakuje każdemu. Nie chodzi o kompot
Jeżeli w twojej głowie kłębią się myśli, co zrobić z rabarbaru, gdy masz go w dużej ilości, mamy świetną propozycję. Tym razem nie będzie to ciasto, kompot ani konfitura. Przepis ten może cię zaskoczyć.
-
Racuchy z tym pysznym warzywem są hitem wiosny. Przygotuj pyszne racuchy według przepisu Ewy Wachowicz
Zapomnij o tradycyjnych racuchach, ponieważ ten składnik zapewni ci nowych silnych wrażeń. Niecodzienny pomysł z wykorzystaniem sezonowego warzywa, nazywanego również owocem, to hit tej wiosny. Sekret na przygotowanie pysznych racuchów zdradziła E...
-
Tosty z serem i... rabarbarem. Przepis to moje ulubione majowe śniadanie sprawdzi się też na grillu
Sezon na rabarbar trwa w najlepsze, jednak niewiele osób wie, że można go przygotować także na... słono! Sezonowy rarytas zawsze dodaje do majowych kanapek i zapiekam je z cypryjskim serem. To połączenie to prawdziwy majstersztyk i duet, którego n...
-
Szybkie ciasto z rabarbarem. W moim domu jest hitem. Wszyscy nie mogą się doczekać [PRZEPIS, ZDJĘCIA]
W tym roku sezon na rabarbar zaczął się wyjątkowo wcześnie. Pierwsze przepisy z wykorzystaniem tych kwaskowatych łodyg pewnie macie już za sobą. Ja zawsze staram się podać pierwszy pęczek rabarbaru w wyjątkowej oprawie. I wcale nie chodzi mi o...
-
To najlepszy przepis na lemoniadę. Trzymaj się zasady 3:1. Nic nie ugasi lepiej pragnienia
Klasyczna, arbuzowa czy lemoniada rabarbarowa? Przepis na orzeźwiający napój wydaje się najprostszy na świecie. By nie okazał się rozczarowaniem, warto jednak zadbać o odpowiednie proporcje. Sprawdź ten przepis na lemoniadę, a nie pożałujesz.
-
Czy rabarbar trzeba obierać? Zanim chwycisz za nóż, zwróć uwagę na jedno. Unikniesz problemu
Ciasto czy kompot z rabarbarem kojarzą się ze smakiem lata. Na maj i czerwiec przypada szczyt sezonu, nic dziwnego, że pojawia się pytanie o to, jak się z nim obchodzić. Czy rabarbar trzeba obierać? Jak przygotować rabarbar do ciasta?
-
Rabarbar pod kruszonką to jedna z moich majowych słabości. Deser robię w 15 min, a smakuje niebiańsko
Majowe menu oferuje wiele smakowitości, jednak prawdziwym skarbem jest słodko-kwaśne warzywo, które chętnie dodajemy do domowych wypieków, kompotu czy robimy z niego przetwory. Mowa tu o rabarbarze, który jak doskonale wiadomo, najlepiej smakuje p...
- Stary przepis na ciasto drożdżowe. Zawsze pięknie rośnie dzięki babcinej radzie
- Borowiki wynoszą koszami, a omijają prawdziwy cymes. Jak wygląda krówka?
- To już ten czas! Doskonała zabawa i wymarzone trasy narciarskie gwarantowaneMATERIAŁ PROMOCYJNY
- Tę sałatkę ryżową robię co piątek i znika do wieczora. Dodaję pyszny składnik z puszki
- Przepis na biszkopt, który nie opadnie. Będzie rósł jak szalony, a to dzięki temu składnikowi
- Masz ziemniaki i żółty ser? To na pewno zrobisz to. Każdy po to sięgnie
- O niebo lepsze niż kotlety z kani. Od lat wybieram "gwiaździstą" siostrę
- Tej odsłony na pewno nie znasz. Odwrócona wersja to dopiero nowość
- Treściwa sałatka sprawdzi się na obiad. Teściowa będzie prosić o przepis
- Kulinarny quiz wiedzy na literę G. O komplecie punktów pomarzą nieliczni!
-
Ciasto maślankowe z rabarbarem serwuję przez cały maj. Przepis babci z Podhala to majstersztyk
Puchate ciasto z rabarbarem to przepis na słodką rozkosz, która ekspresowo zniknie z blachy. Obłędny smak to sprawka idealnie skomponowanych składników i maślanki, która sprawi, że babciny placem będzie lekki niczym obłoczek i nikt mu się nie oprze.
-
Zerwij to warzywo z ogródka i wrzuć do ciasta. Te placki są lepsze, niż z owocami
Słodkie placuszki są na tyle popularne, że podajemy je z różnymi dodatkami. Dodajemy do nich kawałki czekolady, orzechy, suszone owoce, a także świeże owoce. W zależności od pory roku i sezonu serwuje się do nich inne produkty. Wiosną więc polecam...
-
Galaretka z rabarbaru i truskawek to słodkie cudo idealne na majowy deser. Wystarczy pięć składników
Nie masz czasu na pieczenie, ale ochota na słodkości nie mija? Zamień tradycyjne wypieki z przepiśnika babci na orzeźwiający, lekki i niskokaloryczny deser z sezonowymi rarytasami. Galaretka z rabarbarem i truskawkami to majowe arcydzieło, które...
-
Musisz mieć ten dżem w piwnicy. Teraz jest sezon na ten składnik, dlatego nie zwlekaj ze zrobieniem
Wiosna, a także lato to idealny czas na to, by zająć się robieniem domowych przetworów. To właśnie teraz możemy cieszyć się najlepszymi smakami, a także świeżymi owocami, które można zamknąć w słoikach. Na to warzywo jest aktualnie sezon i można j...
-
Ten przepis na szarlotkę dostałam od mamy kolegi. Zmieniła jeden składnik i miała rację
Szarlotka to klasyk wśród wypieków. Zwykle niewiele zmienia się w przepisach, a już na pewno nie główny składnik, do którego wszyscy jesteśmy przyzwyczajeni, czyli jabłka. Mama mojego kolegi się jednak na to zdecydowała i bardzo dobrze zrobiła....
-
Znajdziesz je w sklepach, na straganach i w ogrodach. Zrób z nimi bułeczki, lepsze od jagodzianek
Wiosna to piękny czas, kiedy to możemy cieszyć się niezwykłymi smakami, które zimą były dla nas nieznane i niedostępne. To właśnie okres w roku, gdy w sklepach możemy znaleźć różne i bardzo świeże owoce i warzywa. Takim warzywem jest ta roślina, z...
-
Wiosną mogę pić tylko to. Kompot z rabarbaru orzeźwia i jest łatwiuteńki
Jak zrobić kompot z rabarbaru? Ten przepis powinien znać każdy miłośnik wiosennych i letnich smaków, a bez wątpienia rabarbar do takich należy. Niewiele potrzeba do ideału, jednak czerwony dodatek świetnie podkręci smak kompotu. Ten owoc kocha chy...
-
To ciasto jest w mojej rodzinie od pokoleń. Pamiętam, jak zawsze robiła mi je prababcia
Główny składnik tego ciasta możesz już znaleźć w wielu ogrodach i na działkach. Jeśli je zbierzesz i dodasz do prostego ciasta, uzyskasz deser, który posmakuje wszystkim bliskim. W mojej rodzinie od lat robi się je, gdy tylko robi się cieplej....
-
Mięciutkie drożdżówki z rabarbarem hitem tego sezonu. Zrób, dopóki rabarbar jest jeszcze na ryneczkach
Od połowy kwietnia na bazarkach pojawia się pierwszy rabarbar. Jego słodko-kwaśne łodygi mogą stać się ciekawym dodatkiem twoich wiosennych wypieków. Jednym z nich są wyśmienite drożdżówki z budyniem i kruszonką, które wręcz znikają z talerza. Zró...
-
To obłędne ciasto Ewy Wachowicz nie skończy się na jednej blaszce. Wszystko przez wiosenny składnik
Nie ma lepszego ciasta na wiosnę od tego z przepisu Ewy Wachowicz. Jak zdradza była Miss Polonia, sekretem jest sezonowy składnik, który idealnie łączy słodkie i kwaśne smaki. Wszystko zajmie zaledwie kilkanaście minut, a efekt rozpieści wszystkie...
-
Najszybsze ciasto z rabarbarem Ani Starmach. Tak dobre, że zniknie, nim się obejrzysz
Rabarbar pojawił się już w sklepach i na targach. To jasny sygnał, że najwyższa pora, by zabrać się za pieczenie deserów z tym dodatkiem. Ania Starmach nie zwlekała i pokazała na Instagramie, jak zrobić ekspresowe ciasto z rabarbarem i jabłkami. J...
-
Pora na rabarbar! Dodaj go do masy serowej jak Rozkoszny, a powstanie obłędnie kremowe ciasto
Rabarbar można przygotować na wiele sposobów, jednak przepis Rozkosznego bije wszystkie inne na łopatki. Kucharz, którego zna niemal cała Polska, postanowił dodać sezonowy rarytas do kremowej i puszystej masy serowej. Wszystko zapiekł na...
-
Obierać czy nie obierać? Oto jest pytanie. Wszystko zależy, ale ich łodygi znajdziesz już kwietniu
To już ten czas! Sezon na rabarbar rozpoczął się z początkiem kwietnia. Ten kwaśny smak przypomina najlepsze czasy dzieciństwa w ogrodzie babci. Jest świetnym składnikiem wiosennych kompotów czy ciast z kruszonką. Jest jednak jedna zagwozdka:...
-
Ciasto z rabarbarem z tego przepisu to mistrzostwo. Mięciutkie i pachnące - musisz spróbować
Ciasto z rabarbarem to smak polskiej wiosny i lata, a na nasze szczęście już zaczyna się sezon na to wyjątkowe warzywo (tak, warzywo) i możemy zabierać się za najlepsze wypieki. Przepis na ciasto z rabarbarem jest prosty, ale nie uwierzysz, że...
-
Ciasto drożdżowe z wiosennym twistem. Dodaj ten składnik, a wyjdzie soczyste i wilgotne
Szukasz przepisu na ciasto idealne na wiosenny podwieczorek? Zamiast kombinować z fikuśnymi recepturami postaw na babciną klasykę, czyli ciasto drożdżowe z rabarbarem. Warzywny twist gwarantuję obłędny efekt i słodko-kwaśny smak.
-
Jak ugotować kompot z rabarbaru? Poznaj kilka kompozycji smakowych rodem z lat 90. [TOP 3]
Domowy kompot z rabarbaru to nie tylko pyszny dodatek do obiadu, ale przede wszystkim orzeźwiający napój. Jego przygotowanie nie zajmuje dużo czasu, a kwaskowy charakter sprawia, że idealnie komponuje się z różnymi owocami. Mamy kilka propozycji,...
-
Zajadasz się sezonowymi rarytasami? Uważaj, wiele z nich może okazać się toksycznych i niezdrowych
Nie ma nic lepszego niż świeże, sezonowe dobra prosto z ogródka i domowej roboty pretwory. Niestety jednak dosyć często zapominamy, jak istotne jest zwracanie uwagi na szczegóły, przez co nawet niepozorne składniki mogą nam zaszkodzić. Toksyczny...
-
Rabarbar powraca do łask - Szef kuchni odkrywa potencjał tego składnika
Rabarbar powraca na nasze talerze, a Daniel Kamasz - szef kuchni Setek Powodów tłumaczy, dlaczego warto docenić jego niezwykłe właściwości smakowe. Poznaj przepisy na oryginalne dania, które orzeźwią podniebienie i przypomną, dlaczego rabarbar...
MATERIAŁ PROMOCYJNY PR -
Jak zrobić ciasto z truskawkami i rabarbarem? Kruszonka z przepisu babci to mistrzostwo świata!
Jogurtowe ciasto z rabarbarem i truskawkami to połączenie idealne. Kwaśna zielona łodyga plus słodki, czerwony owoc sprawiają, że w prosty sposób uzyskasz zbalansowany smak. Całość podkreśli chrupiąca kruszonka o maślanym aromacie. Wypróbuj prosty...
-
Ewa Wachowicz robi ciasto z rabarbarem koncertowo. Będzie pulchne i puszyste, jeśli nie popełnisz tego błędu
Ciasto z rabarbarem to, naszym zdaniem, absolutny top letnich deserów. Konkurować może z nim jedynie ciasto z truskawkami. Które zwycięży? Trudno powiedzieć, zwłaszcza jeśli w szranki stanie ciasto z rabarbarem, które robi Ewa Wachowicz. Gwiazda...
-
To najlepsze bułeczki drożdżowe z owocami na świecie. Dziadek zdradził sekret, by zawsze wyszły rewelacyjne
Sezon na rabarbar, truskawki i niebawem jagody oznacza u mnie jedno - przepyszne drożdżówki, które zawsze się udają. Przepis mam od dziadka cukiernika, który dość niechętnie się nim podzielił. Ukrył w nim pewien sekret!
-
Drożdżówka z rabarbarem - sezonowy deser, który posmakuje każdemu
Drożdżówka z rabarbarem, puszysta w środku i pokryta słodką kruszonką, to dla wielu osób smak dzieciństwa. Przedstawimy kilka propozycji na przepyszne ciasto drożdżowe i bułeczki z rabarbarem.
-
Ten przepis moja rodzina wyrywa sobie z rąk. Ciasto lekkie, aksamitne i obłędnie owocowe
Wiosna to czas, kiedy najlepiej korzystać z sezonowych owoców i warzyw. To właśnie wtedy są najsmaczniejsze, a potrawy i wypieki zyskują nowy aromat. Przepis na to ciasto jest idealnym przykładem, że sezonowe przepisy są nie do podrobienia.
-
Kompot z rabarbarem - jak zamknąć smak lata w słoiku? Oto wyjątkowe przepisy!
Kompot z rabarbarem to doskonały sposób na urozmaicenie rodzinnego obiadu. Nie ma nic lepszego aniżeli aromatyczny i świeży kompot z pysznego rabarbaru. Z pełnym powodzeniem zastąpi on ulubione napoje nawet najbardziej wybrednych smakoszy. W...
-
Rabarbar w tej wersji powala na kolana. Nie na słodko i nie w cieście - ten dżem zamieni każdą pieczeń w arcydzieło
Rabarbar kojarzy się głównie ze słodkimi wypiekami i orzeźwiającymi napojami. Bardzo słusznie, ponieważ to warzywo idealnie przełamuje słodycz ciast i babeczek. Nie każdy jednak wie, że rabarbar fantastycznie podkręca smak pieczeni, a kaczka z...
-
Czas na rabarbar! Zrób najlepsze szybkie ciasto z królewską bezą. Będzie palce lizać, dzięki temu przepisowi
Ciasto z rabarbarem to jeden z najlepszych deserów na wiosnę. Połączenie kwaśnego smaku, z delikatnym spodem oraz lekką pianką zachwyca nawet najbardziej wybrednych miłośników słodkości. Przepis jest prosty, dlatego szybko przyrządzisz małe co nie...
-
Co zrobić z rabarbarem? Jakie kulinarne możliwości daje nam rabarbar?
Co zrobić z rabarbarem? Rabarbar to charakterystyczna roślina o czerwonych łodygach i kwasowym smaku, która często kojarzona jest z tradycyjnymi deserami. Jednak rabarbar oferuje coś więcej niż tylko pyszne tarty i kompoty. Może być wykorzystywany...
-
Wyśmienite ciasto z rabarbarem. Przypomnij sobie smaki dzieciństwa z pomocą przepisu babci Jadzi. Dokładka gwarantowana
Jaki powinien być idealny deser? Większość powie, że słodki, ale nie do przesady. Dokładnie takie jest ciasto z rabarbarem z babcinego przepisu. Kwaśny owoc idealnie komponuje się z kruchym ciastem i królewską bezą. Takiego deseru nie powstydziłby...
-
Rabarbar niedawno można było kupić po taniości. Teraz przecieramy oczy ze zdumienia
Rabarbar to sezonowe warzywo, które świetnie sprawdza się między innymi jako składnik deserów. Doskonale pasuje na przykład do ciast. Jeśli chcecie przygotować taki wypiek, przygotujcie się, że w tym roku nie będzie to tania sprawa. Jak donosi...
-
Ciasto z rabarbarem w różnych odsłonach. Przepis z kruszonką, budyniem i bezą
Ciasto z rabarbarem to prawdziwy hit! Zwłaszcza w okresie lata, kiedy mamy dostęp do świeżego i pełnowartościowego rabarbaru. Z dodatkiem pysznej kawki lub herbaty będzie popisowym deserem na każdą okazję.