Przepis na ciasto z czereśniami jest banalnie prosty. Tak doskonały letni deser przygotowuje się w bardzo krótkim czasie - więc to idealna propozycja dla zabieganych. Efekt końcowy zaskoczy każdego łasucha!
Jak przygotować ciasto z czereśniami? Lista składników nie jest długa, a wykonanie jest ekspresowe. Tak prezentuje się lista potrzebnych składników do upieczenia ciasta.
Składniki:
Przygotowanie ciasta czereśniowego jest niezwykle proste. Nie są potrzebne tu żadne kucharskie umiejętności - wystarczy odrobina cierpliwości.
Więcej interesujących i prostych przepisów znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl
1. Margarynę rozpuszczamy w małym garnuszku. Jeśli wolimy szybsze rozwiązanie - nieoceniona będzie pomoc kuchenki mikrofalowej.
2. Czereśnie myjemy i drylujemy. Pozostawiamy do osuszenia. Jeśli do ciasta używamy owoców mrożonych, musimy je rozmrozić, a następnie odsączyć.
3. Jajka ubijamy z cukrem i cukrem wanilinowym. Następnie dodajemy mąkę i proszek do pieczenia. Dodajemy rozpuszczoną margarynę i miksujemy do uzyskania jednolitej masy.
4. Tortownicę bądź blachę wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy przygotowaną masę. Na wierzchu układamy czereśnie i delikatnie wciskamy je w ciasto.
5. Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni i pieczemy przez pół godziny.
6. Ciasto odstawiamy do ostygnięcia. Przed podaniem możemy posypać je cukrem pudrem.