Przepis na ciasto z czereśniami. Przepyszny deser, który przygotujesz bez najmniejszego wysiłku

Ciasta z sezonowymi owocami są najlepszymi deserami. Warto więc wykorzystać ten czas i przygotować pyszne domowe wypieki. Przedstawiamy przepis na ciasto z czereśniami, które rozpływa się w ustach. Gwarantujemy, że przypadnie do gustu całej rodzinie.

Przepis na ciasto z czereśniami jest banalnie prosty. Tak doskonały letni deser przygotowuje się w bardzo krótkim czasie - więc to idealna propozycja dla zabieganych. Efekt końcowy zaskoczy każdego łasucha!

Zobacz wideo Jak mrozić owoce? Jak usunąć plamę z truskawek? Jak pozbyć się pestek z czereśni? Rozwiązujemy letnie problemy

Przepis na szybkie ciasto z czereśniami. Obłędny smak podbije serce każdego łasucha

Jak przygotować ciasto z czereśniami? Lista składników nie jest długa, a wykonanie jest ekspresowe. Tak prezentuje się lista potrzebnych składników do upieczenia ciasta.

Składniki:

  • Pół kilograma mąki,
  • 250 g margaryny,
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 4 jajka,
  • Pół szklanki cukru lub ksylitolu,
  • Opakowanie cukru wanilinowego,
  • Pół kilograma czereśni,
  • Cukier puder do posypania wypieku.

Ciasto z galaretką i truskawkamiNajprostsze ciasto truskawkowe z budyniem. Zastosuj prosty trik z masłem

Czereśniowe ciasto - sposób przygotowania. Łatwy i szybki deser dla każdego

Przygotowanie ciasta czereśniowego jest niezwykle proste. Nie są potrzebne tu żadne kucharskie umiejętności - wystarczy odrobina cierpliwości.

Więcej interesujących i prostych przepisów znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl

Domowe lody (zdjęcie ilustracyjne)Przepis na lody z dwóch składników. Idealny na upały

1. Margarynę rozpuszczamy w małym garnuszku. Jeśli wolimy szybsze rozwiązanie - nieoceniona będzie pomoc kuchenki mikrofalowej.

2. Czereśnie myjemy i drylujemy. Pozostawiamy do osuszenia. Jeśli do ciasta używamy owoców mrożonych, musimy je rozmrozić, a następnie odsączyć.

3. Jajka ubijamy z cukrem i cukrem wanilinowym. Następnie dodajemy mąkę i proszek do pieczenia. Dodajemy rozpuszczoną margarynę i miksujemy do uzyskania jednolitej masy.

4. Tortownicę bądź blachę wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy przygotowaną masę. Na wierzchu układamy czereśnie i delikatnie wciskamy je w ciasto.

5. Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni i pieczemy przez pół godziny.

6. Ciasto odstawiamy do ostygnięcia. Przed podaniem możemy posypać je cukrem pudrem.

Więcej o: