Sałatka to danie, które świetnie sprawdzi się zarówno jako lunch do pracy, lekka kolacja, jak i dodatek na imprezę. Jeszcze lepiej smakuje, kiedy ze względu na wysokie temperatury nie mamy apetytu na ciepłe jedzenie. Z kurczakiem, łososiem czy wegetariańska - niezależnie od wyboru każda opcja potrzebuje odpowiedniego sosu. My polecamy dzisiaj ten z receptury siostry Anastazji.
Zakonnica jest popularną autorką książek kulinarnych, w których inspiruje się tradycyjną kuchnią. Jej przepisy wyróżniają się przede wszystkim dobrym smakiem i ekonomicznością - wykonamy je z prostych oraz tanich składników. Wśród wyjątkowych receptur znalazł się również smaczny sos do sałatki, który z pewnością przypadnie wam do gustu. Sprawdźcie, jak w łatwy sposób ulepszyć swój posiłek.
Dresing z przepisu popularnej zakonnicy jest niezwykle prosty. W zależności od ochoty możemy stworzyć z niego dwie wersje smakowe - sos koperkowy lub czosnkowy. Jeżeli jesteście miłośnikami obu składników, warto dodać zarówno jeden, jak i drugi.
Składniki:
Wykonanie:
Więcej porad i przepisów kulinarnych znajdziesz na stronie Gazeta.pl.