Ogórki kiszone to przetwór, który trzymamy obowiązkowo w naszych spiżarniach. Ich smak idealnie współgra z mięsem i ziemniaczkami z koperkiem. Dodajemy je do różnych dań, na przykład sałatek (śledziowej lub gyrosa) i burgerów, a niektóre osoby nie wyobrażają sobie bez nich pizzy. Czy wiecie jednak, że ogórki można nieco zmodyfikować? Wystarczy tylko odrobina miodu, by zyskały wyjątkowy smak i aromat. To połączenie na pierwszy rzut oka wydaje się nieco dziwne, ale warto je przetestować. Kto wie, może pokochasz je od pierwszego kęsa? Jeśli jeszcze nie próbowaliście takich przetworów, jak najszybciej naprawcie błąd i przygotujcie wszystkie potrzebne produkty.
Więcej ciekawych porad i przepisów kulinarnych znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl.
Ogórki kiszone z miodem. Przepis na przetwór, który pasuje do obiadu
Składniki na jeden słoik:
Receptura na ogórki kiszone z miodem: