Więcej smacznych przepisów znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl
Wątróbka zaliczana do podrobów uchodzi za delikatne i smaczne mięso. Przygotowana z cebulką w sosie własnym nie ma sobie równych. Warto jednak odrobinę zmodyfikować przepis i dodać do sosu grzybów leśnych. Bogactwo aromatów i smaków jest gwarantowane!
Wątróbka z grzybami leśnymi to pyszne i finezyjne połączenie. Delikatne, kruche i miękkie mięso przygotowane z dodatkiem sezonowych dóbr zachwyci każdego. Szczególnie gdy przygotujesz ją według rodzinnego przepisu. Efekt? Rozpływający się w ustach posiłek, którym wszyscy będą się zajadać.
Mamy sprawdzony przepis na idealną wątróbkę z dodatkiem świeżych grzybów. Jeśli chcemy uzyskać delikatne i miękkie mięso, kluczowe jest jego wcześniejsze namoczenie w mleku. Dzięki temu całość ładnie się podsmaży, mięso nie stanie się suche, a efekt będzie soczysty i aromatyczny. Grzyby własnych zbiorów dodane do mięsa podkreślą jego smak.
Składniki:
Sposób przygotowania: