wątróbka
-
Sklepowa wersja chowa się przy tym specjale. Nie może go zabraknąć na śniadaniowym i obiadowym stole
Ten przepis znany jest wielu osobom, ale postanowiliśmy go przypomnieć, by całkowicie nie przepadł. Gdy się go wykona, gwarantujemy, że nie zagrzeje długo miejsca przy stole. Sięgnie po niego każdy, kto choć trochę przepada za mięsnymi smakołykami.
-
Wątróbka z cebulą nigdy nie była lepsza. Wystarczy wziąć do serca tę radę
Wątróbka z cebulą to jedno z tych dań, które warto przygotować gdy nie mamy zbyt wiele czasu na gotowanie. Wystarczy pokroić cebulę, następnie mięso i całość od razu wrzucić na patelnię. Można jednak jeszcze bardziej podkręcić smak wątróbki, dodaj...
-
Wątróbka wyjdzie idealnie soczysta i miękka. Przepis babci działa cuda, jest jednak jeden warunek
Zapomnij o suchej, łykowatej i gumowej wątróbce. Ta partia mięsa wcale nie musi być tak przerażająca - dobrze przygotowana zachwyci nawet największych sceptyków. Pomoże w tym babciny przepis, który zawiera jeden sekretny trik. Wystarczy zadbać o...
-
Tak podana wątróbka zachwyci każdego! Wystarczy połączyć mięso z sezonowym owocem i zapiec
Jedni ją kochają, inni nienawidzą - mowa tu rzecz jasna o wątróbce. Wszystko to jednak kwestia odpowiedniego przygotowania. Warto więc poznać przepis na mięso w towarzystwie jesiennych owoców. Obejdzie się też bez patelni, całość wystarczy...
-
Masz dość strzelającego oleju podczas smażenia wątróbki? To przygotuj ją w ten sposób. Jest genialny
Strzelająca wątróbka to problem wielu z nas. Aby nie dokładać sobie sprzątania, warto wypróbować inny sposób. Wątróbka z piekarnika jest równie dobra, a nawet lepsza. Oto przepis, który musisz znać.
-
Zapomnij o suchej wątróbce. Z tym sprytnym trikiem mięso wyjdzie aksamitne i soczyste
Wątróbka to obiekt kulinarnych sporów - jedni ją kochają, inni zaś nienawidzą. Jak się jednak okazuje wszystko to kwestia partii mięsa, a najczęściej właściwego przygotowania. Zamiast zatem pośpiesznie doprawiać podroby, lepiej poznaj kilka złotyc...
-
Roladki z tym składnikiem robią furorę. Mniam! Nie spodziewasz się znaleźć tam mięsa popularnego w PRL-u
Roladki schabowe z wątróbką w sosie grzybowym to smakowite połączenie mięsa drobiowego, schabu i aromatycznych przypraw. Wszystko to otulone aksamitnie kremowym sosem grzybowym. Danie to jest niezwykle sycące i rozgrzewające - naje się nim cała...
-
Wątróbka drobiowa strzela i brudzi pół mieszkania? Trik z widelcem pożegna problem
Co by nie mówić, wątróbka jest jak proza Sienkiewicza - albo się ją uwielbia, albo wręcz przeciwnie. Dziś jednak mamy przepis na wątróbkę dla prawdziwych smakoszy. Jak zrobić wątróbkę, żeby była soczysta i nie strzelała jak szalona? Wystarczy...
-
Pasztet bez pieczenia? Brzmi jak szaleństwo, ale naprawdę się udaje. Z takiej wątróbki będzie pycha
Pasztet bez pieczenia może brzmieć dla niektórych jak szaleństwo. Ale naprawdę się udaje i jest bardzo smaczny. W czym tkwi jego sekret? Przede wszystkim należy wykorzystać do jego przygotowania odpowiednią wątróbkę, ale to nie wszystko.
-
Przepis na soczystą wątróbkę z patelni. Dodaj cebulę, ale z tym składnikiem się wstrzymaj
Nie zawsze mamy siłę i ochotę, by przygotowywać skomplikowane dania, pełne kolorowych warzyw. W takich chwilach ratunkiem może okazać się wątróbka. Jeśli przyrządzisz ją w odpowiedni sposób, będzie soczysta i znakomita. Pamiętaj więc o jednej,...
-
Zamień wędliny na to mięso. Zniknie szybciej niż barszcz z uszkami i karp
-
Mega szybkie ciasta bez pieczenia to coś, co uwielbiamy (zwłaszcza przed świętami)
-
Polacy chcą korzystać z proekologicznych, wydajnych źródeł. Co wybierają?MATERIAŁ PROMOCYJNY
-
Potrzebujesz 3 składników, by zrobić to śniadanie. To nie racuchy
-
Ten wypiek przebija piernika. Jego aromat rozchodzi się po całym domu
- Jak prawidłowo doprawić bigos? Wystrzegaj się tych powszechnych błędów
- Przepis na rybę po grecku w wersji wege. Wychodzi równie pyszna i aromatyczna
- Surówka z kiszonej kapusty Strzelczyka wyjdzie bombowo z tymi dodatkami
- Zamiast wyrzucać, użyj jej do porządków. Odstraszy szkodniki i doda smaku
- Pyzy z mięsem w wersji zero waste. Wykorzystaj resztki z wczorajszego obiadu
-
Taki rosół jeszcze nie zawitał na twoim stole. Sekretny składnik nadaje więcej smaku i aromatu
Klasyczny rosół przekonuje do siebie znanym i wyjątkowym smakiem. To popularne, polskie danie może być jednak przygotowywane na różne sposoby. Wywar może być warzywny lub mięsny, w zależności od preferencji gotującego i jego rodziny. Niewielu miał...
-
Znasz ten nietypowy gulasz? Serwują go głównie wykwintne restauracje. Sprawdź nasz prosty przepis
Gulasz jest jednym z kultowych dań kuchni polskiej. Jednak na przestrzeni lat coraz częściej do jego przygotowania wykorzystywane jest mięso wieprzowe lub wołowe. Niewiele osób wie i pamięta, że dawniej do obiadu serwowano podroby. Dziś można je...
-
Wątróbka w tym wydaniu wyjdzie delikatna i nieziemsko smaczna. Wszystko dzięki kilku przyprawom
Jak przyrządzić wątróbkę, aby miała wyjątkowy smak? Nie wystarczą sól i cebula. Najlepiej będzie sięgnąć po kilka przypraw, które dodadzą daniu charakteru. Podajemy przepis na wątróbkę w zupełnie innym wydaniu.
-
Jak zrobić wątróbkę, by nie była gorzka i twarda jak podeszwa? Ten trik zawstydziłby samą Kleopatrę
Odpowiednio przyrządzona wątróbka potrafi być naprawdę pyszna i jeżeli ktoś z tym się nie zgadza, najpewniej kiedyś trafiła mu się twarda lub gorzka. Okazuje się jednak, że pewien banalny trik pomoże w jej przygotowaniu. Jak zrobić wątróbkę, żeby...
-
Jest lepsze niż niejedno sklepowe smarowidło. To swojski smak, który przygotujesz w zaledwie 15 minut
Szybkie złapanie kanapki to częsty scenariusz, kiedy nie mamy ochoty na bardziej skomplikowane gotowanie. Aby nie była nudna i sucha zrób swojskie smarowidło. Wymieszanie tych składników zagwarantuje ucztę dla podniebienia. Zarezerwuj jedynie...
-
Wątróbka wieprzowa. Jak ją przygotować? Zapomnij o jabłku, ten owoc smakuje dużo lepiej
Wątróbka wieprzowa to rodzaj mięsa, które się uwielbia albo nienawidzi. Tego rodzaju opinia krąży w świecie kulinarnym. Jednak nie musi tak być. Wiele zależy od sposobu przygotowania wątróbki oraz użytych dodatków. Tym razem zamiast jabłka postawi...
-
Podczas smażenia wątróbki olej strzela na wszystkie strony? Powodem jest błąd, który często popełniamy
Jeśli w czasie smażenia wątróbki tłuszcz rozpryskuje się we wszystkich możliwych kierunkach, może to oznaczać, że popełniacie błąd, którego można uniknąć. Chodzi o niewłaściwy sposób przewracania wątróbki.
-
Jak usmażyć wątróbkę, aby nie była twarda? Ważny jest moment, w którym dodajemy popularną przyprawę
Ludzie dzielą się na tych, którzy uwielbiają wątróbkę i na tych, którzy jej nie znoszą. Okazuje się, że jak to bywa w przypadku każdej potrawy, wiele zależy od jej przygotowania i ostatecznego smaku. Kiedy trafimy na niezbyt smaczne danie, możemy...
-
Pasztet z wątróbek drobiowych. Doskonały dodatek do kanapek. Zrobisz go w czterech krokach
Przedstawiamy bardzo łatwy przepis na pasztet z wątróbek drobiowych. Będzie doskonałym dodatkiem do pieczywa i tostów. Smakuje najlepiej z dodatkiem suszonego tymianku. Jak go przygotować? To naprawdę proste. Zrobisz go w kilku krokach.
-
Trzy zbrodnie na wątróbce, przez które wielu nie chce jej jeść. Jedna z nich dotyczy soli
Wątróbka to danie, które podobnie jak flaki czy czernina, podzieliło Polaków. Jedni za wątróbką skoczą w ogień, inni nawet nie zbliżą się, żeby powąchać, a wielka szkoda, ponieważ odpowiednio przyrządzona potrafi być prawdziwym przysmakiem. Dziś...
-
Wątróbka wieprzowa - przepis. Będzie delikatna i miękka, ale potraktuj ją jak schabowe
Wątróbka wieprzowa to danie, które ma tylu fanów, ilu sceptyków, ale ci pierwsi zgodnie twierdzą, że odpowiednio przyrządzona wątróbka bije na głowę najlepsze steki. Jak ją zrobić, żeby była delikatna i pozbawiona goryczki? Przyda się patent, któr...
-
Wątróbka - przepis na danie z dodatkiem cebuli i jabłek. Przygotują ją w ten sposób, a wyjdzie delikatna i krucha
Wątróbka drobiowa to prawdziwy rarytas w kuchni. Chociaż podroby nie są zbytnio doceniane, ten produkt ma wielu fanów. Nic w tym dziwnego, mięso zapieczone z jabłkami i cebulą to uczta wszystkich zmysłów. Podpowiadamy krok po kroku, jak przygotowa...
-
Wątróbka z sezonowym dodatkiem. Sprawdzony przepis, a danie wychodzi soczyste i aromatyczne
Przepis na wątróbkę ma wielu zwolenników - jest nie tylko zdrowa i pożywna, lecz także wyjątkowo smaczna. Przygotowując ją według sprawdzonego przepisu, możesz spodziewać się uczty smaków, ale i pewnego, naprawdę nietypowego składnika. Bowiem...
-
Jak zrobić wątróbkę, żeby była soczysta? Jeden niepozorny błąd skutecznie pozbawi ją smaku
Jak zrobić wątróbkę, żeby była soczysta? To pozornie banalna czynność, ale zły moment dodania soli nie tylko pozbawi ją smaku, ale też sprawi, że będzie twarda jak podeszwa. Dziś podpowiemy, jak zrobić idealną wątróbkę z cebulką.
-
Soczysta i przepyszna wątróbka? To możliwe. Karol Okrasa smaży ją w bardzo aromatycznej marynacie
Marzy ci się soczysta i przepyszna wątróbka? Skorzystaj z przepisu na marynatę Karola Okrasy. Kucharz zdradził, jak zrobić wątróbkę idealną. Raz posłuchasz tej rady i już zawsze będziesz ją przyrządzać w ten sposób.
-
Wątróbka drobiowa - przepis na tani obiad. Żeby nie strzelała, zastosuj patent z widelcem
Wątróbka drobiowa to przepis na tani i prosty obiad, który wykonasz w mniej niż 20 minut. Niestety, podczas smażenia wątróbka strzela tłuszczem na wszystkie strony i po skończonym gotowaniu nie obejdzie się bez posprzątania całej kuchni. Istnieje...
-
Jak zrobić wątróbkę drobiową? Dzięki prostemu mykowi nie wyjdzie gorzka, a soczysta i smaczna
Jak zrobić wątróbkę drobiową, aby każdemu smakowała? Wbrew pozorom to możliwe. Zastosuj się do naszych porad, a zawsze zrobisz pyszny posiłek, bez goryczki i specyficznego posmaku.
-
Jak zrobić wątróbkę, żeby nie była twarda i gorzka? Zwróć uwagę na moment solenia
Jedni kochają, inni nienawidzą - wątróbka, bo to o niej mowa, podzieliła Polaków. Dziś jednak mamy coś dla miłośników tego dania, a mianowicie sposób, jak zrobić wątróbkę, by była idealna. Oprócz momentu solenia warto znać także trik z widelcem.
-
Smażenie wątróbki - jak przyrządzić, żeby była pyszna i nie pryskała? Te zasady musisz znać
Smażenie wątróbki wydaje się proste, ale mało kto wie, jak zrobić to we właściwy sposób. Na szczęście mamy na to radę. Przygotowaliśmy kilka porad na usmażenie wątróbki. Koniecznie je wypróbujcie.
-
Wątróbka wieprzowa, przepis mojej mamy na obiad z jabłkami. Co zrobić, aby mięso nie było twarde?
Wątróbka wieprzowa - przepis na szybki i smaczny obiad. Sposobów jej przyrządzania jest wiele, jednak nie zawsze udaje się ją przyrządzić tak, aby była delikatna i miękka. Mamy sprawdzony przepis, dzięki któremu mięso będzie rozpływało się w ustach.
-
Wątróbka drobiowa to przepis na szybki obiad. Zastosuj tę metodę, by mięso było kruche
Wątróbka to przepis na łatwy i szybki w przygotowaniu obiad. Połączenie zaledwie kilku składników czyni to danie wyjątkowym, ale to nie wszystko. Wątróbka do cenne źródło witamin i minerałów, dlatego warto na stałe wpisać ją w swój jadłospis.
-
Nietypowy przepis na wątróbkę w sosie. Dodaj sekretny składnik, a będzie miękka i soczysta
Podstawowy przepis na wątróbkę w sosie jest bardzo prosty i nie wymaga dużego wysiłku. Wystarczy jednak dodać jeden sekretny składnik, aby stała się obłędnie soczysta, lekko słodkawa i wręcz rozpływała się w ustach.
-
Wątróbka drobiowa - przepis dla miłośników prostej kuchni. Bez tego składnika nie będzie smaczna
Chyba nie ma innego dania, które tak bardzo dzieli nasze gusta jak wątróbka - jedni kochają, inni przeciwnie. Jednak miłośnicy tego dania wiedzą, że nie ma nic lepszego niż dobrze przyrządzona wątróbka drobiowa. Przepis na wątróbkę jest banalny, a...
-
Pączki z wątróbką i parmezanem - przepis na przekąskę w staropolskim stylu. Magda Gessler dodaje ważny składnik
Pączki z wątróbką i parmezanem to wyśmienita wariacja na temat znanych przekąsek karnawałowych. Ten staropolski przepis przeżywa swój renesans i warto go wypróbować i zaskoczyć się delikatnym smakiem. Przepis na te wytrawne pączki z wątróbką jest...
-
Jak zrobić wątróbkę drobiową? Grunt to nie przesadzić ze smażeniem!
Jak zrobić wątróbkę drobiową? Mamy odpowiedź na to pytanie! Na dodatek nasz przepis jest łatwy do przyrządzenia. Poradzą sobie więc z nim nawet ci, którzy dopiero stawiają pierwsze kroki w kuchni. Gotowi? Zaczynamy gotowanie wątróbki drobiowej z...
-
Wątróbka wieprzowa przepis Magdy Gessler to pomysł na aromatyczny i prosty obiad
Podroby jako pomysł na obiad, dla wielu z nas nadal są dość kontrowersyjnym przysmakiem. Dzięki przepisowi Magdy Gessler, wątróbka wieprzowa może stać się teraz ulubionym daniem. Aromatyczne mięso pasuje do tradycyjnych dodatków. Poznaj ten prosty...
-
Wątróbkę wrzucacie od razu na patelnię? Przez to wychodzi gorzka. Jak tego uniknąć?
Dlaczego smażona wątróbka wychodzi gorzka? Czy da się tego uniknąć? Oczywiście! Dziś mamy dla was wskazówki, jak sprawić, by wątróbka wyszła smaczna, delikatna i krucha.
-
Najgorsze danie z dzieciństwa? Internauci dają upust emocjom. "Jadłem z płaczem"
Najbardziej znienawidzone potrawy z dzieciństwa? Post na Facebooku jak puszka Pandory. W komentarzach lawina traumatycznych wspomnień, ale prym wiodą dwie pozycje.
-
Pierogi z omastą - sycące danie na chłodny dzień
Pierogi z omastą to dla wielu z nas wspomnienie domowej kuchni mamy lub babci. Gorące pierogi okraszone tłuszczykiem i cebulką nie należą do najbardziej dietetycznych dań, ale smakują tak wyśmienicie, że trudno się im oprzeć. Jak zrobić pierogi z...
-
Wątróbka - jak ją przyrządzać, by była najlepsza? Wyjaśniamy i mamy przepisy
Wątróbka to wciąż jedno z najbardziej kontrowersyjnych dań na naszym stole. Wiele słyszy się o jej właściwościach zdrowotnych, bogactwie składników odżywczych, ale u wielu osób znajduje się na liście potraw, których spożywania stanowczo odmawiają....