wątróbka
-
Delikatny i kremowy pasztet z wątróbek. Mąż nie mógł uwierzyć, że zrobiłam go sama
Kilka dni temu zaczęłam intensywnie myśleć nad listą wielkanocnych potraw i stwierdziłam, że na pewno zrobię, jak co roku, pasztet. Jednak nie chciałam znów bawić się w gotowanie, odcedzanie, mielenie i tak dalej. Postanowiłam puścić wodze fantazj...
-
Nikt nie przyzna się, że lubi. Ale po cichu coraz więcej Polaków się nimi zajada. Przepis na idealny obiad
Podroby to przysmak, który był szczególnie popularny w czasach PRL-u. Później zainteresowanie nimi nieco przygasło, ale trzeba przyznać, że powoli znów wracają do łask. Choć wiele osób patrzy na podroby ze sporym dystansem, to warto wiedzieć, że...
-
Zapamiętaj te zasady. Twoja wątróbka będzie ociekać perfekcją niczym Miss Polonia
Ach, wątróbka... Ilu Polaków, tyle opinii na jej temat, ale nasi rodacy w większości dzielą się na dwa obozy: kocham albo nienawidzę. Dziś sprawimy, że miłośnicy wątróbki pokochają ją jeszcze bardziej, a sceptycy z chęcią spróbują. Te zasady powin...
-
Staropolskie pączki nie miały róży ani powideł. Ten farsz wprawi w osłupienie
Doskonale wiemy, że tłusty czwartek to wyczekany i ukochany dzień wszystkich miłośników słodkości. Jednak w samej nazwie coś mi zawsze nie grało. Skoro w tłusty czwartek wszyscy jedzą słodycze, a nie na przykład boczek, dlaczego więc święto nazywa...
-
Wątróbka może smakować jak marzenie. Wystarczy, że zapamiętasz trzy złote zasady, jedna dotyczy soli
Wątróbka to jedna z dań, które albo się kocha, albo nienawidzi, ale na pewno nikt nie przejdzie obok niej obojętnie. Osoby, które nie lubią wątróbki najpewniej kiedyś, możliwe, że w dzieciństwie sparzyły się do tego dania, które pewnie było źle lu...
-
Zrobiłam najlepszą wątróbkę w życiu. Była tak mięciutka, że rodzina nie mogła uwierzyć
Wątróbka jest jak heavy metal - można albo kochać, albo nie znosić, nie ma niczego pomiędzy. Ja zaliczam się do tych, co wątróbkę kochają miłością najszczerszą i robię ją bardzo często. Jednak ostatnio zrobiłam ją inaczej niż zwykle, wyszła tak...
-
Nie jajeczna i nie z makreli. To najlepsza pasta na kanapki. Zdziwisz się, z czego jest
Jeśli nie wiesz, co zrobić na śniadanie, kolację lub co zapakować do lunch boxa, zazwyczaj stawiasz na kanapki. Jeśli jednak chcesz, by twoje kanapki wkroczyły na wyższy poziom smaku, musisz wypróbować ten przepis na pastę kanapkową. Będzie kremow...
-
Obsmaż, zmiksuj i wstaw do lodówki. Tak właśnie powstaje pasztet bez pieczenia. Użyj tylko tego mięsa
Robienie pasztetów może kojarzyć się z długim i żmudnym przygotowywaniem. Najpierw trzeba połączyć wszystkie składniki, by później zapiec je w piekarniku. Ten przepis omija pieczenie, dzięki czemu możemy szybciej cieszyć się efektem końcowym. Zrób...
-
Nie sądziłam, że wątróbka może być tak dobra. Sekretem są 2 dodatki. Podkręcają smak i fajnie chrupią
Wątróbka ma tyle samo zwolenników, co i przeciwników. Nie każdy serwuje ją na weekendowy obiad, ale znajdą się osoby, dla których jest to jedno z najlepszych dań. Podpowiadamy, jak przygotować chrupiącą wątróbkę z cebulką i jabłkiem.
-
Wątróbka w tej wersji nie strzela i jest dużo bardziej soczysta. Patelnię zostaw w szafce
Wątróbka jest jak Don Wasyl. Jedni kochają, inni nie znoszą. Trzeba uszanować niechęć jednych i podkręcić miłość drugich. Ja zaliczam się do miłośników wątróbki i bardzo ubolewam nad tym, jak strzela i brudzi pół kuchni. Okazuje się, że wcale tak...
-
Obtoczyłam i wrzuciłam na tłuszcz. Taka wątróbka to prawdziwy rarytas, a nie koszmar dzieciństwa
Wątróbka w wielu domach nie cieszy się dużą popularnością. Sama jako dziecko za nią nie przepadałam i mocno ją omijałam. Gdy tylko poznałam ten przepis, od razu zmieniłam o niej zdanie. W takiej wersji mogłabym ją jeść każdego dnia.
-
Jak zrobić wątróbkę, żeby nie strzelała jak szalona? Przyda się rzecz, której używasz codziennie
Wątróbka ma tyle samo fanów, co sceptyków. Ja należę do pierwszej grupy i robię ją bardzo często. Jednak dotychczas przygotowywanie wątróbki wiązało się z koniecznością szorowania niemal całej kuchni z tłuszczu, który podczas smażenia strzelał na...
-
Tak podana wątróbka to nie koszmar z dzieciństwa tylko prawdziwy rarytas. Lekko słodka, ale i pikantna
Wątróbka wielu osobom nie kojarzy się zbyt dobrze. W PRL-u była najczęściej podawana smażona z dodatkiem cebuli. Ten przepis ma jednak niewiele wspólnego z tym daniem. Koniecznie spróbujcie mojej wersji wątróbki.
-
Jaką wątróbkę kupić? To niby oczywisty wybór, a jednak nie. Ta będzie lepsza i nie tak okropnie tłusta
Jaką wątróbkę kupić? To nie powinno być trudne. Okazuje się jednak, że wybór najlepszych podrobów wcale nie jest taki oczywisty. Podpowiadamy, która wątróbka jest najlepsza.
-
Jak zrobić wątróbkę wieprzową? Przepis dla początkujących kucharzy sprawdzi się tu znakomicie
Wątróbka wieprzowa z cebulką to pomysł na smaczny i zdrowy obiad. Choć danie to ma zarówno swoich zwolenników, jak i przeciwników, to gwarantujemy, że z odpowiednim przepisem można "wyczarować" w kuchni posiłek, który zachwyci każdego.
-
Sekret smaku tkwi w tym napoju. Dodaj go do wątróbki, a stanie się miękka i aromatyczna
Przyrządzanie mięsa, jakim jest wątróbka, może być nie lada wyzwaniem dla niektórych z nas. Zrobienie jej wymaga cierpliwości, a przede wszystkim dobrego przepisu. Stosując się do tego, z pewnością będziesz zadowolony ze smaku. Nie ma drugiego...
-
Zrobiłam staropolskie pączki. Ciasto wystrzeliło z miski, a farsz każdego zszokował
Pączki, pączusie, pączunie. Któż ich nie kocha? Ja... To znaczy, nie kocham ich w znanej wersji na słodko. Ostatnio wpadł mi w ręce przepis na staropolskie pączki. Nie ma w nich powideł ani róży, za to pyszność, którą możesz posmarować chleb....
-
Takiego pasztetu jeszcze w życiu nie jedliście. Ewa Wachowicz do wątróbki dodaje składnik, który je się do kawy i herbaty
Ewa Wachowicz poraz kolejny zaskakuje. Tym razem podzieliła się przepisem na znakomity pasztet z wątróbki. Co w tym dziwnego? Otóż chodzi o jeden składnik. Celebrytka łączy mięso z... herbatnikami. Wbrew pozorom efekt końcowy jest wyśmienity, choć...
-
Sklepowa wersja chowa się przy tym specjale. Nie może go zabraknąć na śniadaniowym i obiadowym stole
Ten przepis znany jest wielu osobom, ale postanowiliśmy go przypomnieć, by całkowicie nie przepadł. Gdy się go wykona, gwarantujemy, że nie zagrzeje długo miejsca przy stole. Sięgnie po niego każdy, kto choć trochę przepada za mięsnymi smakołykami.
-
Wątróbka z cebulą nigdy nie była lepsza. Wystarczy wziąć do serca tę radę
Wątróbka z cebulą to jedno z tych dań, które warto przygotować gdy nie mamy zbyt wiele czasu na gotowanie. Wystarczy pokroić cebulę, następnie mięso i całość od razu wrzucić na patelnię. Można jednak jeszcze bardziej podkręcić smak wątróbki, dodaj...
-
Wątróbka wyjdzie idealnie soczysta i miękka. Przepis babci działa cuda, jest jednak jeden warunek
Zapomnij o suchej, łykowatej i gumowej wątróbce. Ta partia mięsa wcale nie musi być tak przerażająca - dobrze przygotowana zachwyci nawet największych sceptyków. Pomoże w tym babciny przepis, który zawiera jeden sekretny trik. Wystarczy zadbać o...
-
Tak podana wątróbka zachwyci każdego! Wystarczy połączyć mięso z sezonowym owocem i zapiec
Jedni ją kochają, inni nienawidzą - mowa tu rzecz jasna o wątróbce. Wszystko to jednak kwestia odpowiedniego przygotowania. Warto więc poznać przepis na mięso w towarzystwie jesiennych owoców. Obejdzie się też bez patelni, całość wystarczy...
-
Masz dość strzelającego oleju podczas smażenia wątróbki? To przygotuj ją w ten sposób. Jest genialny
Strzelająca wątróbka to problem wielu z nas. Aby nie dokładać sobie sprzątania, warto wypróbować inny sposób. Wątróbka z piekarnika jest równie dobra, a nawet lepsza. Oto przepis, który musisz znać.
-
Zapomnij o suchej wątróbce. Z tym sprytnym trikiem mięso wyjdzie aksamitne i soczyste
Wątróbka to obiekt kulinarnych sporów - jedni ją kochają, inni zaś nienawidzą. Jak się jednak okazuje wszystko to kwestia partii mięsa, a najczęściej właściwego przygotowania. Zamiast zatem pośpiesznie doprawiać podroby, lepiej poznaj kilka złotyc...
-
Roladki z tym składnikiem robią furorę. Mniam! Nie spodziewasz się znaleźć tam mięsa popularnego w PRL-u
Roladki schabowe z wątróbką w sosie grzybowym to smakowite połączenie mięsa drobiowego, schabu i aromatycznych przypraw. Wszystko to otulone aksamitnie kremowym sosem grzybowym. Danie to jest niezwykle sycące i rozgrzewające - naje się nim cała...
-
Wątróbka drobiowa strzela i brudzi pół mieszkania? Trik z widelcem pożegna problem
Co by nie mówić, wątróbka jest jak proza Sienkiewicza - albo się ją uwielbia, albo wręcz przeciwnie. Dziś jednak mamy przepis na wątróbkę dla prawdziwych smakoszy. Jak zrobić wątróbkę, żeby była soczysta i nie strzelała jak szalona? Wystarczy...
-
Pasztet bez pieczenia? Brzmi jak szaleństwo, ale naprawdę się udaje. Z takiej wątróbki będzie pycha
Pasztet bez pieczenia może brzmieć dla niektórych jak szaleństwo. Ale naprawdę się udaje i jest bardzo smaczny. W czym tkwi jego sekret? Przede wszystkim należy wykorzystać do jego przygotowania odpowiednią wątróbkę, ale to nie wszystko.
-
Przepis na soczystą wątróbkę z patelni. Dodaj cebulę, ale z tym składnikiem się wstrzymaj
Nie zawsze mamy siłę i ochotę, by przygotowywać skomplikowane dania, pełne kolorowych warzyw. W takich chwilach ratunkiem może okazać się wątróbka. Jeśli przyrządzisz ją w odpowiedni sposób, będzie soczysta i znakomita. Pamiętaj więc o jednej,...
-
Taki rosół jeszcze nie zawitał na twoim stole. Sekretny składnik nadaje więcej smaku i aromatu
Klasyczny rosół przekonuje do siebie znanym i wyjątkowym smakiem. To popularne, polskie danie może być jednak przygotowywane na różne sposoby. Wywar może być warzywny lub mięsny, w zależności od preferencji gotującego i jego rodziny. Niewielu miał...
-
Znasz ten nietypowy gulasz? Serwują go głównie wykwintne restauracje. Sprawdź nasz prosty przepis
Gulasz jest jednym z kultowych dań kuchni polskiej. Jednak na przestrzeni lat coraz częściej do jego przygotowania wykorzystywane jest mięso wieprzowe lub wołowe. Niewiele osób wie i pamięta, że dawniej do obiadu serwowano podroby. Dziś można je...
-
Wątróbka w tym wydaniu wyjdzie delikatna i nieziemsko smaczna. Wszystko dzięki kilku przyprawom
Jak przyrządzić wątróbkę, aby miała wyjątkowy smak? Nie wystarczą sól i cebula. Najlepiej będzie sięgnąć po kilka przypraw, które dodadzą daniu charakteru. Podajemy przepis na wątróbkę w zupełnie innym wydaniu.
-
Jak zrobić wątróbkę, by nie była gorzka i twarda jak podeszwa? Ten trik zawstydziłby samą Kleopatrę
Odpowiednio przyrządzona wątróbka potrafi być naprawdę pyszna i jeżeli ktoś z tym się nie zgadza, najpewniej kiedyś trafiła mu się twarda lub gorzka. Okazuje się jednak, że pewien banalny trik pomoże w jej przygotowaniu. Jak zrobić wątróbkę, żeby...
-
Jest lepsze niż niejedno sklepowe smarowidło. To swojski smak, który przygotujesz w zaledwie 15 minut
Szybkie złapanie kanapki to częsty scenariusz, kiedy nie mamy ochoty na bardziej skomplikowane gotowanie. Aby nie była nudna i sucha zrób swojskie smarowidło. Wymieszanie tych składników zagwarantuje ucztę dla podniebienia. Zarezerwuj jedynie...
-
Wątróbka wieprzowa. Jak ją przygotować? Zapomnij o jabłku, ten owoc smakuje dużo lepiej
Wątróbka wieprzowa to rodzaj mięsa, które się uwielbia albo nienawidzi. Tego rodzaju opinia krąży w świecie kulinarnym. Jednak nie musi tak być. Wiele zależy od sposobu przygotowania wątróbki oraz użytych dodatków. Tym razem zamiast jabłka postawi...
-
Podczas smażenia wątróbki olej strzela na wszystkie strony? Powodem jest błąd, który często popełniamy
Jeśli w czasie smażenia wątróbki tłuszcz rozpryskuje się we wszystkich możliwych kierunkach, może to oznaczać, że popełniacie błąd, którego można uniknąć. Chodzi o niewłaściwy sposób przewracania wątróbki.
-
Jak usmażyć wątróbkę, aby nie była twarda? Ważny jest moment, w którym dodajemy popularną przyprawę
Ludzie dzielą się na tych, którzy uwielbiają wątróbkę i na tych, którzy jej nie znoszą. Okazuje się, że jak to bywa w przypadku każdej potrawy, wiele zależy od jej przygotowania i ostatecznego smaku. Kiedy trafimy na niezbyt smaczne danie, możemy...
-
Pasztet z wątróbek drobiowych. Doskonały dodatek do kanapek. Zrobisz go w czterech krokach
Przedstawiamy bardzo łatwy przepis na pasztet z wątróbek drobiowych. Będzie doskonałym dodatkiem do pieczywa i tostów. Smakuje najlepiej z dodatkiem suszonego tymianku. Jak go przygotować? To naprawdę proste. Zrobisz go w kilku krokach.
-
Trzy zbrodnie na wątróbce, przez które wielu nie chce jej jeść. Jedna z nich dotyczy soli
Wątróbka to danie, które podobnie jak flaki czy czernina, podzieliło Polaków. Jedni za wątróbką skoczą w ogień, inni nawet nie zbliżą się, żeby powąchać, a wielka szkoda, ponieważ odpowiednio przyrządzona potrafi być prawdziwym przysmakiem. Dziś...
-
Wątróbka wieprzowa - przepis. Będzie delikatna i miękka, ale potraktuj ją jak schabowe
Wątróbka wieprzowa to danie, które ma tylu fanów, ilu sceptyków, ale ci pierwsi zgodnie twierdzą, że odpowiednio przyrządzona wątróbka bije na głowę najlepsze steki. Jak ją zrobić, żeby była delikatna i pozbawiona goryczki? Przyda się patent, któr...
-
Wątróbka - przepis na danie z dodatkiem cebuli i jabłek. Przygotują ją w ten sposób, a wyjdzie delikatna i krucha
Wątróbka drobiowa to prawdziwy rarytas w kuchni. Chociaż podroby nie są zbytnio doceniane, ten produkt ma wielu fanów. Nic w tym dziwnego, mięso zapieczone z jabłkami i cebulą to uczta wszystkich zmysłów. Podpowiadamy krok po kroku, jak przygotowa...