wątróbka
-
Wątróbka wieprzowa. Jak ją przygotować? Zapomnij o jabłku, ten owoc smakuje dużo lepiej
Wątróbka wieprzowa to rodzaj mięsa, które się uwielbia albo nienawidzi. Tego rodzaju opinia krąży w świecie kulinarnym. Jednak nie musi tak być. Wiele zależy od sposobu przygotowania wątróbki oraz użytych dodatków. Tym razem zamiast jabłka postawi...
-
Podczas smażenia wątróbki olej strzela na wszystkie strony? Powodem jest błąd, który często popełniamy
Jeśli w czasie smażenia wątróbki tłuszcz rozpryskuje się we wszystkich możliwych kierunkach, może to oznaczać, że popełniacie błąd, którego można uniknąć. Chodzi o niewłaściwy sposób przewracania wątróbki.
-
Jak usmażyć wątróbkę, aby nie była twarda? Ważny jest moment, w którym dodajemy popularną przyprawę
Ludzie dzielą się na tych, którzy uwielbiają wątróbkę i na tych, którzy jej nie znoszą. Okazuje się, że jak to bywa w przypadku każdej potrawy, wiele zależy od jej przygotowania i ostatecznego smaku. Kiedy trafimy na niezbyt smaczne danie, możemy...
-
Pasztet z wątróbek drobiowych. Doskonały dodatek do kanapek. Zrobisz go w czterech krokach
Przedstawiamy bardzo łatwy przepis na pasztet z wątróbek drobiowych. Będzie doskonałym dodatkiem do pieczywa i tostów. Smakuje najlepiej z dodatkiem suszonego tymianku. Jak go przygotować? To naprawdę proste. Zrobisz go w kilku krokach.
-
Trzy zbrodnie na wątróbce, przez które wielu nie chce jej jeść. Jedna z nich dotyczy soli
Wątróbka to danie, które podobnie jak flaki czy czernina, podzieliło Polaków. Jedni za wątróbką skoczą w ogień, inni nawet nie zbliżą się, żeby powąchać, a wielka szkoda, ponieważ odpowiednio przyrządzona potrafi być prawdziwym przysmakiem. Dziś...
-
Wątróbka wieprzowa - przepis. Będzie delikatna i miękka, ale potraktuj ją jak schabowe
Wątróbka wieprzowa to danie, które ma tylu fanów, ilu sceptyków, ale ci pierwsi zgodnie twierdzą, że odpowiednio przyrządzona wątróbka bije na głowę najlepsze steki. Jak ją zrobić, żeby była delikatna i pozbawiona goryczki? Przyda się patent, któr...
-
Wątróbka - przepis na danie z dodatkiem cebuli i jabłek. Przygotują ją w ten sposób, a wyjdzie delikatna i krucha
Wątróbka drobiowa to prawdziwy rarytas w kuchni. Chociaż podroby nie są zbytnio doceniane, ten produkt ma wielu fanów. Nic w tym dziwnego, mięso zapieczone z jabłkami i cebulą to uczta wszystkich zmysłów. Podpowiadamy krok po kroku, jak przygotowa...
-
Wątróbka z sezonowym dodatkiem. Sprawdzony przepis, a danie wychodzi soczyste i aromatyczne
Przepis na wątróbkę ma wielu zwolenników - jest nie tylko zdrowa i pożywna, lecz także wyjątkowo smaczna. Przygotowując ją według sprawdzonego przepisu, możesz spodziewać się uczty smaków, ale i pewnego, naprawdę nietypowego składnika. Bowiem...
-
Jak zrobić wątróbkę, żeby była soczysta? Jeden niepozorny błąd skutecznie pozbawi ją smaku
Jak zrobić wątróbkę, żeby była soczysta? To pozornie banalna czynność, ale zły moment dodania soli nie tylko pozbawi ją smaku, ale też sprawi, że będzie twarda jak podeszwa. Dziś podpowiemy, jak zrobić idealną wątróbkę z cebulką.
-
Soczysta i przepyszna wątróbka? To możliwe. Karol Okrasa smaży ją w bardzo aromatycznej marynacie
Marzy ci się soczysta i przepyszna wątróbka? Skorzystaj z przepisu na marynatę Karola Okrasy. Kucharz zdradził, jak zrobić wątróbkę idealną. Raz posłuchasz tej rady i już zawsze będziesz ją przyrządzać w ten sposób.
-
Jak sparzyć kapustę na gołąbki? Zajmie ci to 10 minut
-
Ciastka owsiane - przepis trzy razy "P", pyszne, proste i piorunujące. Zrobisz je w 20 minut, a znikną jeszcze szybciej
-
Nawodnienie ma kluczowe znaczenie dla naszego organizmu. Jak zadbać o jego prawidłowy poziom? Jaką wodę wybrać?MATERIAŁ PROMOCYJNY
-
Sałatka na Wielkanoc Ewy Wachowicz. Banalna sałatka warstwowa w 10 minut
-
Wiosenne porządki za pasem. Czym czyścić brudny ruszt od kuchenki?
- Intensywny w smaku rosół pieczony. Pamiętaj o tych składnikach
- Wielkanocna babka gotowana. Zapomnij o tradycyjnym pieczeniu i przygotuj obłędne ciasto
- Naleśniki gyros - domowy fast food bez zbędnych kalorii. Tu króluje kolorowy skład
- Zawiało nudą przy niedzielnym obiedzie? Kurczak po zbójnicku nada świeżości
- Zwalcz szkodniki naturalnie. Wystarczy opylić ziemię i rośliny tym proszkiem
-
Wątróbka drobiowa - przepis na tani obiad. Żeby nie strzelała, zastosuj patent z widelcem
Wątróbka drobiowa to przepis na tani i prosty obiad, który wykonasz w mniej niż 20 minut. Niestety, podczas smażenia wątróbka strzela tłuszczem na wszystkie strony i po skończonym gotowaniu nie obejdzie się bez posprzątania całej kuchni. Istnieje...
-
Jak zrobić wątróbkę drobiową? Dzięki prostemu mykowi nie wyjdzie gorzka, a soczysta i smaczna
Jak zrobić wątróbkę drobiową, aby każdemu smakowała? Wbrew pozorom to możliwe. Zastosuj się do naszych porad, a zawsze zrobisz pyszny posiłek, bez goryczki i specyficznego posmaku.
-
Jak zrobić wątróbkę, żeby nie była twarda i gorzka? Zwróć uwagę na moment solenia
Jedni kochają, inni nienawidzą - wątróbka, bo to o niej mowa, podzieliła Polaków. Dziś jednak mamy coś dla miłośników tego dania, a mianowicie sposób, jak zrobić wątróbkę, by była idealna. Oprócz momentu solenia warto znać także trik z widelcem.
-
Smażenie wątróbki - jak przyrządzić, żeby była pyszna i nie pryskała? Te zasady musisz znać
Smażenie wątróbki wydaje się proste, ale mało kto wie, jak zrobić to we właściwy sposób. Na szczęście mamy na to radę. Przygotowaliśmy kilka porad na usmażenie wątróbki. Koniecznie je wypróbujcie.
-
Wątróbka wieprzowa, przepis mojej mamy na obiad z jabłkami. Co zrobić, aby mięso nie było twarde?
Wątróbka wieprzowa - przepis na szybki i smaczny obiad. Sposobów jej przyrządzania jest wiele, jednak nie zawsze udaje się ją przyrządzić tak, aby była delikatna i miękka. Mamy sprawdzony przepis, dzięki któremu mięso będzie rozpływało się w ustach.
-
Wątróbka drobiowa to przepis na szybki obiad. Zastosuj tę metodę, by mięso było kruche
Wątróbka to przepis na łatwy i szybki w przygotowaniu obiad. Połączenie zaledwie kilku składników czyni to danie wyjątkowym, ale to nie wszystko. Wątróbka do cenne źródło witamin i minerałów, dlatego warto na stałe wpisać ją w swój jadłospis.
-
Nietypowy przepis na wątróbkę w sosie. Dodaj sekretny składnik, a będzie miękka i soczysta
Podstawowy przepis na wątróbkę w sosie jest bardzo prosty i nie wymaga dużego wysiłku. Wystarczy jednak dodać jeden sekretny składnik, aby stała się obłędnie soczysta, lekko słodkawa i wręcz rozpływała się w ustach.
-
Wątróbka drobiowa - przepis dla miłośników prostej kuchni. Bez tego składnika nie będzie smaczna
Chyba nie ma innego dania, które tak bardzo dzieli nasze gusta jak wątróbka - jedni kochają, inni przeciwnie. Jednak miłośnicy tego dania wiedzą, że nie ma nic lepszego niż dobrze przyrządzona wątróbka drobiowa. Przepis na wątróbkę jest banalny, a...
-
Pączki z wątróbką i parmezanem - przepis na przekąskę w staropolskim stylu. Magda Gessler dodaje ważny składnik
Pączki z wątróbką i parmezanem to wyśmienita wariacja na temat znanych przekąsek karnawałowych. Ten staropolski przepis przeżywa swój renesans i warto go wypróbować i zaskoczyć się delikatnym smakiem. Przepis na te wytrawne pączki z wątróbką jest...
-
Jak zrobić wątróbkę drobiową? Grunt to nie przesadzić ze smażeniem!
Jak zrobić wątróbkę drobiową? Mamy odpowiedź na to pytanie! Na dodatek nasz przepis jest łatwy do przyrządzenia. Poradzą sobie więc z nim nawet ci, którzy dopiero stawiają pierwsze kroki w kuchni. Gotowi? Zaczynamy gotowanie wątróbki drobiowej z...
-
Wątróbka wieprzowa przepis Magdy Gessler to pomysł na aromatyczny i prosty obiad
Podroby jako pomysł na obiad, dla wielu z nas nadal są dość kontrowersyjnym przysmakiem. Dzięki przepisowi Magdy Gessler, wątróbka wieprzowa może stać się teraz ulubionym daniem. Aromatyczne mięso pasuje do tradycyjnych dodatków. Poznaj ten prosty...
-
Wątróbkę wrzucacie od razu na patelnię? Przez to wychodzi gorzka. Jak tego uniknąć?
Dlaczego smażona wątróbka wychodzi gorzka? Czy da się tego uniknąć? Oczywiście! Dziś mamy dla was wskazówki, jak sprawić, by wątróbka wyszła smaczna, delikatna i krucha.
-
Najgorsze danie z dzieciństwa? Internauci dają upust emocjom. "Jadłem z płaczem"
Najbardziej znienawidzone potrawy z dzieciństwa? Post na Facebooku jak puszka Pandory. W komentarzach lawina traumatycznych wspomnień, ale prym wiodą dwie pozycje.
-
Pierogi z omastą - sycące danie na chłodny dzień
Pierogi z omastą to dla wielu z nas wspomnienie domowej kuchni mamy lub babci. Gorące pierogi okraszone tłuszczykiem i cebulką nie należą do najbardziej dietetycznych dań, ale smakują tak wyśmienicie, że trudno się im oprzeć. Jak zrobić pierogi z...
-
Wątróbka - jak ją przyrządzać, by była najlepsza? Wyjaśniamy i mamy przepisy
Wątróbka to wciąż jedno z najbardziej kontrowersyjnych dań na naszym stole. Wiele słyszy się o jej właściwościach zdrowotnych, bogactwie składników odżywczych, ale u wielu osób znajduje się na liście potraw, których spożywania stanowczo odmawiają....
-
Wątróbka z indyka, czyli jak w niebanalny sposób odczarować koszmar z dzieciństwa [PRZEPISY]
Wątróbkę się albo lubi, albo nienawidzi. Odpowiednio przyrządzona to prawdziwy kulinarny rarytas. Tylko jak się za to zabrać? I czy zawsze musi być podana z cebulką i ziemniakami? Oto kilka inspiracji na to, jak zrobić wątróbkę z indyka.
-
Wątróbka wieprzowa - zdrowa i smaczna. Jak ją przygotować?
Wątróbka wieprzowa to propozycja na obiad, którą powinniśmy odkryć na nowo! Koniec z uprzedzeniami rodem ze szkolnej stołówki - to danie, jeżeli jest dobrze przyrządzone, smakuje naprawdę wybornie. Jak przyrządzić wątróbkę wieprzową, by posmakował...
-
Pasztet z wątróbki bez pieczenia - czyli przepis na pyszną pastę do kanapek i przystawek
Pasztet z wątróbki to świetna propozycja dla tych, którym znudziły się tradycyjne kanapki z szynką i serem. Ten przysmak przygotowuje się na dwa sposoby - w formie pieczeni lub pasty. My postanowiliśmy przetestować przepis na pasztet, którym możem...
-
Wątróbka drobiowa - przepis, który zawsze się uda
Wątróbka drobiowa jest źródłem wielu potrzebnych składników odżywczych, dlatego warto ją uwzględnić w swojej diecie. Wiele osób nie przepada za wątróbką - samodzielna próba jej przygotowania oraz pyszne dodatki na pewno pomogą zmienić tę opinię!