Krupnik to nieco zapomniana już zupa, która coraz rzadziej pojawia się w naszych domach. To jednak duży błąd, ponieważ nie dość, że jest obłędnie pyszna, to jeszcze zdrowa i sycąca. Oto przepis Ani Starmach na najlepszy krupnik, jaki kiedykolwiek jedliście.
fot. Grażyna Marks / Agencja Wyborcza.pl, Fot. w tle Arkadiusz Ćcichocki / Agencja Wyborcza.pl
REKLAMA
REKLAMA
Jesień to czas, kiedy robi się chłodniej, częściej pada deszcz, a my potrzebujemy rozgrzania po powrocie do domu. Ta zupa sprawdza się w takich przypadkach obłędnie. Jak ją przygotować? Sprawdźmy.
REKLAMA
Zobacz wideo Anna Starmach poleca prosty i zdrowy wegetariański obiad
Przepis na krupnik Ani Starmach. Pyszna, sycąca, a co najlepsze rozgrzewająca
Ugotowanie krupniku nie należy do najtrudniejszych czynności w kuchni. Jeśli jednak będziemy nieuważni, możemy doprowadzić do rozgotowania, przez co będzie niezwykle gęsty. Ania Starmach podzieliła się przepisem na krupnik, który zawsze wychodzi. Wystarczy mieć oczy szeroko otwarte. Więcej ciekawych i prostych przepisów znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl.