-
Haps
-
Jak przygotować
- Sałatka z ogórków kiszonych to prostota w najlepszym wydaniu. Ale to jeszcze bardziej podkręci jej smak
Sałatka z ogórków kiszonych to prostota w najlepszym wydaniu. Ale to jeszcze bardziej podkręci jej smak
Sałatka z ogórków kiszonych to coś, co dość rzadko pojawia się na polskich stołach. A to bardzo duży błąd, ponieważ smakuje naprawdę pysznie. Jednak dodatek tego warzywa jeszcze bardziej podkręca jej smak i po prostu nie sposób jej się oprzeć.
Najprostsze sałatki bardzo często okazują się tymi najsmaczniejszymi. Warto więc zakasać rękawy i zabrać się do przygotowywania sałatki z ogórków kiszonych. Nie można jednak zapomnieć o porze, który podkręci jej smak, nadając nieco pikantnego smaku. Oto przepis na sałatkę z ogórków kiszonych.
Zobacz wideo Nie tylko ogórki można kisić. Zobacz, jak przyrządzić pomidory kiszone
Sałatka z ogórków kiszonych, której nie sposób się oprzeć. Por to tajemniczy składnik
Kiszonki są bardzo zdrowie, więc warto włączyć je do swojej diety. Sałatka z ogórków kiszonych to świetny wybór na imprezę czy rodzinne przyjęcie. Składniki doskonale się łączą, komponując się w niezwykle apetyczną całość. Oto przepis, który po prostu trzeba zapisać na później. Więcej przydatnych przepisów znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl.
Składniki:
- 3 ogórki kiszone,
- 1 por,
- 1/2 czerwonej papryki,
- 1 mała puszka groszku,
- 1 jabłko,
- pół małej marchewki,
- mały pęczek koperku,
- sól i pieprz,
- 2 łyżki majonezu,
- 1 łyżka jogurtu naturalnego lub śmietany 18 proc.
Obłędna sałatka z kiszonych ogórków - przepis. Sposób przygotowania krok po kroku
Sposób przygotowania:
- Ogórki kiszone kroimy w średnio cienkie plasterki, a jabłko i marchewkę obieramy. Jabłko możemy pokroić w drobną kostkę lub zetrzeć na tarce jak marchewkę.
- Paprykę kroimy w drobną kostkę. Pora kroimy w cienkie półplasterki. Groszek odsączamy i dodajemy do miski z warzywami. Koperek kroimy drobno i również dokładamy do miski.
- Doprawiamy warzywa solą i pieprzem. Dodajemy majonez oraz jogurt i dokładnie mieszamy.
- Odstawiamy do lodówki na co najmniej dwie godziny, by smaki się "przegryzły". Smacznego!