• Link został skopiowany

Niespodziewani goście? A może nagły głód? Te roladki zrobisz w mniej niż 10 minut, a są pyszne

Roladki z tortilli to wspaniała propozycja na każdą okazję. Doskonale sprawdzi się, gdy mamy ochotę coś zjeść, ale też gdy do naszego domu zawitają niespodziewani goście. Składniki można dowolnie modyfikować w zależności od tego, co mamy w domu.
Roladki
fot.istock/Qwart

Roladki z tortilli to świetna przekąska, którą można przygotować w mgnieniu oka. Taka przekąska ma również wiele innych zalet. Jest zdrowa i bardzo lekka. Można zaserwować ją w domu lub zabrać ze sobą do pracy czy szkoły. 

Zobacz wideo Roladki z cukinii [HAPS VEGE]

Roladki z tortilli - klasyczna wersja. Sprawdzone składniki, które zawsze smakują 

Pyszne roladki z tortilli robią się po prostu same. Potrzebujemy maksymalnie 10 minut, by móc cieszyć się wspaniałą przekąską. Warto zadbać o jak najlepsze składniki - świeże warzywa, dobrej jakości szynkę oraz ser, by smakowały jak najlepiej i by goście nie mogli się im oprzeć. Więcej przepisów znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl.

Składniki: 

  • 3 placki tortilla, 
  • 200 g serka kremowego, 
  • 200 g dowolnej szynki w plastrach, 
  • 150 g sera żółtego w plastrach, 
  • liście sałaty lodowej, 
  • połowa czerwonej papryki, 
  • szczypiorek. 

Roladki z tortilli z rybą. Sposób przygotowania krok po kroku 

Składniki: 

  • 3 placki tortilla
  • 200 g serka chrzanowego, 
  • 200 g łososia lub tuńczyka, 
  • ogórek (opcjonalnie) 
  • 150 g sera żółtego w plastrach, 
  • liście sałaty lodowej, 
  • połowa czerwonej papryki. 

Tortille można kupić w każdym sklepie. Jeśli zależy nam na wyglądzie, możemy wybrać pomidorowe lub szpinakowe, które będą mieć kolejno kolor czerwony lub zielony. Ich przygotowanie jest bardzo proste. Smaruje się je serkiem kremowym, a następnie układa się kolejne składniki. Tortillę zwijamy powoli w taki sposób, żeby użyte do jej przygotowania składniki nie wypadły. Przed podaniem warto odłożyć tortillę na co najmniej dwie godziny do lodówki, ale nie jest to konieczne. Po wyjęciu z lodówki kroimy w grube plastry.

Więcej o: