Roladki z tortilli to świetna przekąska, którą można przygotować w mgnieniu oka. Taka przekąska ma również wiele innych zalet. Jest zdrowa i bardzo lekka. Można zaserwować ją w domu lub zabrać ze sobą do pracy czy szkoły.
Pyszne roladki z tortilli robią się po prostu same. Potrzebujemy maksymalnie 10 minut, by móc cieszyć się wspaniałą przekąską. Warto zadbać o jak najlepsze składniki - świeże warzywa, dobrej jakości szynkę oraz ser, by smakowały jak najlepiej i by goście nie mogli się im oprzeć. Więcej przepisów znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl.
Składniki:
Składniki:
Tortille można kupić w każdym sklepie. Jeśli zależy nam na wyglądzie, możemy wybrać pomidorowe lub szpinakowe, które będą mieć kolejno kolor czerwony lub zielony. Ich przygotowanie jest bardzo proste. Smaruje się je serkiem kremowym, a następnie układa się kolejne składniki. Tortillę zwijamy powoli w taki sposób, żeby użyte do jej przygotowania składniki nie wypadły. Przed podaniem warto odłożyć tortillę na co najmniej dwie godziny do lodówki, ale nie jest to konieczne. Po wyjęciu z lodówki kroimy w grube plastry.