Zupa krem z pomidorów z puszki? Jeśli jeszcze nie gościła w twoim domu, warto to zmienić. Warzywa konserwowane w szczycie swojej dojrzałości to doskonała baza do szybkiego i aromatycznego kremu. Dzięki temu nawet poza sezonem możemy delektować się intensywnym smakiem lata, a danie powstaje w zaledwie trzy kwadranse. To prosty sposób na błyskawiczny obiad, który zachwyci bogactwem smaku niezależnie od pory roku.
Prosta i szybka zupa z pomidorów z puszki to doskonały pomysł na posiłek, który zadowoli każdego domownika. Dzięki dodatkowi świeżej bazylii klasyczna potrawa nabiera nowego, kulinarnego wymiaru i zaskakuje głębokim smakiem. Przygotowanie kremu w tej wersji jest szybkie i proste, a dzięki łatwodostępnym składnikom, staje się idealnym wyborem na każdy dzień tygodnia.
Składniki:
Zanim zaczniesz gotować pomidorówkę, zeszklij na oliwie z oliwek posiekaną cebulę oraz pora i odłóż na bok. Następnie zabierz się za przygotowanie zupy.
PORADA! Aby zahartować śmietanę, użyj słoika z przykrywką. Wlej do niego śmietanę i dodaj kilka łyżek gorącej zupy, następnie zakręć i energicznie potrząsaj, aż składniki dokładnie się połączą. Potem powoli wlej zawartość słoika do garnka z zupą, cały czas mieszając i gotowe.