Co najczęściej robimy na śniadanie? Albo jakieś kanapki na szybko, albo wbijamy jajka na patelnię i robimy jajecznicę. Dziwnym trafem jednak utarło się przekonanie, że dania z jajek właśnie pasują tylko na śniadanie. Moim zdaniem to wcale nie musi być zasadą, jajka można jeść o każdej porze dnia i nocy, a dzisiejszy przepis świetnie sprawdzi się także na obiad lub podwieczorek. Jajochmurki to forma podania jajek, o której mało kto wie, a naprawdę robią wrażenie. Na ubitej pianie z białek kładzie się żółtko i zapieka w piekarniku. Naprawdę wyglądają jak słoneczko wyglądające zza chmur. Oto przepis, który oczaruje wszystkie pokolenia.
Składniki:
Takie jajka są pyszne i wystarczy im jedynie odrobina soli i pieprzu i można śmiało zajadać. Jeśli chcesz zaskoczyć siebie i bliskich czymś naprawdę wyjątkowym i niespotykanym, jajochmurki będą najlepszym pomysłem. Porzuć nudne i oklepane śniadania - to nie muszą być w kółko takie same potrawy.