Burger King planuje wprowadzić do swojej oferty bezmięsnego burgera. Klienci nie poczują różnicy
Obecnie coraz więcej firm odpowiada na potrzeby zmieniających się trendów żywieniowych. Kolejna marka, tym razem związana stricte z branżą fast food, podjęła wyzwanie i planuje wprowadzić do swojej oferty opcję wegetariańską.
Niemożliwy Whopper
Nowa kanapka sieci Burger King - Impossible Whopper - posiada wszystkie składniki znane nam z klasycznej wersji poza kotletem. Jest on bowiem wykonany w całości na bazie produktów roślinnych. Impossible Foods, czyli firma która stworzyła ów roślinny zamiennik, dołożyła starań, by osoby go jedzące nie zauważyły różnicy pomiędzy wersją mięsną i wegetariańską. Sprawili nawet, że kotlet wydaje się być krwisty. Cena takiej kanapki ma być droższa od klasycznej wersji o dolara.
Sieciówka opublikowała filmik, w którym klienci testują nową kanapkę. Wyglądają na szczerze zdziwionych faktem, że zwykły Whopper, którego zamówili, to tak naprawdę wersja bezmięsna.
Gdzie znajdziemy nową propozycję?
Gdzie możemy spróbować wegetariańskiego burgera? Niestety faza testowania odbywa się na razie tylko w USA, w Saint Louis. Prawie 60 lokalizacji słynnej sieciówki umożliwia swoim klientom skosztowanie specjalnej kanapki. Jeśli produkt im się spodoba, najprawdopodobniej zostanie wprowadzony do stałej oferty na terenie Stanów Zjednoczonych, a nawet reszty świata, gdzie Burger King prężnie rozwija swoją działalność.
Burger King słynie z bardzo mięsnego menu. Jesteśmy bardzo ciekawi, jak ich pomysł zostanie odebrany przez klientów. Co myślicie o takiej inicjatywie marki? Czy wegetariańskie kanapki zajmą stałą pozycję w menu sieciówki?
Zobacz również:
-
Trwa sezon na fiołki wonne - idealne do deserów i herbat. Gdzie ich szukać i jak zbierać? [PORADNIK]
-
Jak uratować zbyt kwaśną zupę? Wystarczy produkt, który na pewno macie w kuchni
-
Sałata szybko więdnie? Znamy trik, dzięki któremu możesz przechowywać ją nawet przez miesiąc
-
Lekki obiad po świętach. Co przygotować, gdy mamy dość tłustych potraw? [PRZEPISY]
-
Sezon na pokrzywę: właśnie teraz najlepiej ją zbierać. Co z niej zrobić i jak przyrządzić, żeby nie parzyła? [PORADNIK]
- Kiszenie ogórków i kapusty: kiedy kisić warzywa?
- Czosnek niedźwiedzi to źródło witamin, ale łatwo pomylić go z trującą konwalią. Podpowiadamy, jak je rozróżnić
- The Vegetarian Butcher - nowe, roślinne mięso dostępne w Polsce!
- Botwina - przepis na pyszne placki, które pokochają dzieci
- Obierasz kiwi? Okazuje się, że być może od lat robisz to całkiem niepotrzebnie